4 țări în care poți pleca în concediu cu mașina

4 țări în care poți pleca în concediu cu mașina

Nu este un secret faptul că foarte multe persoane preferă călătoriile cu mașina în detrimentul zborului cu avionul. Deși a două varianta este mai rapidă, pe distanțe scurte, se observă o tendință în a utiliza autoturismul personal în locul altor mijloace de transport.

De cele mai multe ori, frica de zbor este cea care îi face pe oameni să aleagă mașina, dar există și persoane care preferă să viziteze și alte obiective turistice pe drumul către destinația de vacanță, ceea ce din avion ar fi imposibil de făcut. Dacă și tu îți dorești același lucru, îți poți face planurile de concediu țînând cont de locurile în care nu este prea dificil de ajuns cu automobilul.

Grecia

Grecia, țară cu o istorie bogată, monumente și peisaje extraordinare, nu este deloc străînă românilor dornici de vacanțe pe meleaguri străine. Grecia este o destinație superbă, cu țărm atât la Marea Mediterana, Marea Ionică, cât și la Marea Egee, ceea ce oferă o mulțime de posibilități în ceea ce privește sejururile. Fie că preferi să stai pe țărm, sau să te cazezi pe una din insule, agențiile de turism au în portofoliu oferte care îți vor satisface toate cerințele. Distanța dintre România și țară lui Ahile nu este una mare, așa că se poate ajunge cu mașina, iar pe drum nu vei duce lipsă de obiective turistice de vizitat.

Turcia

Această frumoasă țară, ce își are teritoriul pe două continente, este în topul preferințelor românilor pentru destinații de vacanță, iar acest lucru se datorează peisajelor, obiectivelor turistice și a oamenilor care sunt extrem de calzi și primitori. În plus, prețurile accesibile și serviciile de calitate nu sunt, nici ele, de ignorat. Odată ce traversezi strâmtoarea Bosfor, ce leagă Marea Neagră de Marea Marmara, vei putea admira încă din prima clipă diferența dintre partea europeană și cea asiatică. Destinațiile preferate ale turiștilor se află pe coasta Marii Mediterane, cum ar fi Antalya, Alanya sau Side.

Croația

Această țară, fosta membră a Iugoslaviei, are o ieșire foarte largă la Marea Adriatică, ceea ce face din ea o atracție turistică pe timp de vara. Nu mulți români știu, însă, de această perlă mediteraneană, care promite vacanțe de neuitat, dar în ultimii ani agențiile de turism au început să includă în “meniu” și vacanțe în Croația.

Coasta croată și cele peste 1000 de insule fac din această țară o destinație perfectă pentru iubitorii de mare, dar în special pentru persoanele care doresc să plece în concediu cu mașina și să facă opriri pentru a descoperi locuri interesante pe parcursul călătoriei. Distanță între România și Brela, una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, este de aproximativ 1300 de km.

Muntenegru

O altă fostă membră a Iugoslaviei, Muntenegru este o destinație turistică mai puțin cunoscută, asemeni Croației. Coasta scăldată de apele Mării Adriatice, peisajele de basm, dar și liniștea fac din această țară o destinație ideală pentru familii sau cupluri care doresc să își petreacă vacanța de vară într-un loc liniștit, cu un aer antic.

Avantajul major al acestei țări este că poate fi vizitată în totalitate în câteva zile, datorită suprafeței mici pe care o are, iar acest lucru este un avantaj pentru cei ce preferă mașina personală în detrimentul avionului.

 

COMMENTS

DISQUS: 0