5 dintre cele mai vechi orașe din Europa încă locuite

5 dintre cele mai vechi orașe din Europa încă locuite

5 dintre cele mai vechi orașe din Europa locuite și în prezent. Europa este un continent cu o istorie și moștenire culturală bogată. Cele mai vechi orașe ale sale sunt mărturii vii ale trecutului său istoric. Aceste așezări din perioada antică au trecut testul timpului și continua să existe și să prospere până în prezent. Ele oferă în ziua de azi vizitatorilor o privire asupra istoriei religiilor. Acestea sunt câteva dintre multele orașe din Europa în care istoria se îmbină cu modernul.

Plovdiv, Bulgaria

Fondat în mileniul al VI-lea î.Hr. Plovdiv este poate cel mai vechi oraș din estul Europei locuit până în prezent. Locația sa este strategică, la răscrucea străvechilor rute comerciale. Datorită poziției sale acesta este un important centru de comerț și cultură. În ziua de azi, Plovdiv, este un oraș vibrant cu o istorie bogată și a fost numită Capitală Culturală Europeană în anul 2019

Cadiz, Spania

Fondat de fenicieni în jurul anului 1100 î.Hr. Cadiz este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa de vest. Acesta are o istorie maritimă bogată și a fost un port important pentru comerțul cu Lumea Noua. Azi, Cadiz este un loc fermecător, un oraș vechi și plin de viața de stradă. Noul și vechiul trăiesc în armonie pentru peisaje de poveste.

Atena, Grecia

Atena este unul dintre cele mai importante orașe din istoria civilizației occidentale. Bazele sale au fost puse în mileniul al VI-lea î.Hr. și a devenit centrul lumii antice grecești. Cunoscut pentru arta, filosofia și politica sa Atena și-a păstrat de-a lungul timpului importanța atât la nivel național, dar și internațional. Acesta a devenit un simbol modern pentru punerea în valoarea a atracțiilor turistice păstrând istoria vie.

Trier, Germania

Orașul german Trier a fost fondat de către celți în secolul IV î.Hr., iar mai târziu a devenit un important centru roman. A fost cunoscut sub numele de Augusta Treverorum în timpul dominației romane. Trier a rămas un oraș special și important cu o multitudine de clădiri istorice printre care se numără și un amfiteatru roman și Porta Nigra, o poartă masivă de apărare romană. 

Larnaca, Cipru

Cunoscut și ca cel mai vechi oraș locuit continuu din lume, Larnaca există de aproximativ 4000 de ani. A fost un centru de cultură și comerț din antichitate și a fost condus de diverse civilizații de-a lungul istoriei sale. În prezent, este un oraș cu facilități contemporane, cu o plajă  frumoasă și un bogat patrimoniu cultural.

Acestea sunt doar câteva exemple din Europa de orașe încărcate de istorie care continuă și în prezent să existe. Fiecare dintre aceste orașe a reușit să prezerve de-a lungul secolelor monumente cu încărcătură culturală puternică. Acestea reușesc să ofere vizitatorilor frânturi din trecut și le oferă șansa să experimenteze viața antică a Europei.

Pe aceeași temă te-ar putea interesa:

Cele mai frumoase orașe din Franța

Sursa:

Cele mai vechi orașe din lume care sunt locuite și astăzi

COMMENTS

DISQUS: 0