6 metode prin care să stimulezi creșterea sprâncenelor

6 metode prin care să stimulezi creșterea sprâncenelor

6 metode pentru creșterea sprâncenelor. La fel cum un ruj roșu poate schimba modul în care arăți, sprâncenele au un rol foarte important în a-ți tranforma complet chipul. Dacă ai ratat o programare și ai sfârșit prin a te pensa singură, distrugându-ți sprâncenele, te ajutăm să le redai forma prin câteva sfaturi utile.

În ultima vreme, ne concentrăm din ce în ce mai mult pe aspectul sprâncenelor, și având în vedere trendurile actuale, ne dorim ca acestea să respecte măcar într-o mică proporție tendințele. Dacă și tu te preocupi de creșterea sprâncenelor într-un ritm mult prea încet, încearcă să aplici aceste metode și să observi dacă starea și aspectul lor s-au îmbunătățit. 6 metode pentru creșterea sprâncenelor:

Descoperă care este cauza principală

Experții spun că factorii interni precum nutriția necorespunzătoare, îmbătrânirea, hormonii, cât și stresul, pot fi la fel de responsabili pentru creșterea înceată a sprâncenelor. Smulgerea firelor de păr mult prea des sau porii înfundați din cauza machiajului sau a cremelor pe care le folosești, care împiedică deschiderea foliculelor părului și stimularea creșterii, sunt alte cauze care duc la ritmul încet de creștere.

Poate dura un timp până vei descoperi din ce cauză sprâncenele s-au oprit din creștere. Specialiștii spun că persoanele care au avut dintotdeauna sprâncenele subțiri s-ar putea să nu poată face nimic în acest sens. Când vei descoperi care este cauza problemei, primul pas pe care ar trebui să-l faci este legat de schimbări semnificative în dietă și în rutina de îngrijire a pielii.

Oferă-le timp

În comparație cu restul părului de pe corp, sprâncenele au nevoie de mai mult timp și îngrijire corespunzătoare pentru a crește, deci încearcă să fii răbdătoare. Din păcate, nu poți stimula părul să crească mai repede decât ritmul corpului tău, însă o dietă sănătoasă poate schimba mersul lucrurilor.

Încearcă un ser special

Specialiștii recomandă folosirea unui ser special pentru sprâncene, pe care îl poți face chiar tu, din vitamina E și ulei de argan, sau rozmarin și ulei esențial de lavandă, pe care să-l aplici regulat, înainte de culcare, lasându-l să acționeze pe timpul nopții și îndepărtându-l dimineața. Dacă preferi un ser din comerț, caută ca acesta să conțină ingrediente precum keratină, biotin sau peptide, toate acestea vor stimula creșterea și vor repara firele de păr.

Fii foarte atentă atunci când le dai o formă

Fie că preferi să îndepărtezi firele în plus cu ceară sau cu penseta, specialiștii spun că modul în care dai forma sprâncenelor afectează ritmul în care acestea vor crește. Ceara încetinește semnificativ creșterea sprâncenelor, mai mult decât orice altă metodă de îndepărtat firele în plus. Smulsul poate fi benefic, ajutând firul de păr să crească mai repede, dar trebuie să știi că vor apărea cu un vârf mai ascuțit, așa că trebuie să ai în vedere faptul că aspectul lor va fi diferit. Smulgerea simultană a mai multor fire este dăunătoare ritmului de creștere a acestora.

Acordă atenție modului de îngrijire a pielii

Numeroase exfoliante sau măști de față pot fi agresive cu zona din jurul sprâncenelor, ceea ce va cauza căderea părului. Produsele care conțin alcool pot fi la fel de dăunătoare, de aceea ar trebui evitată această zonă atunci când aplici diverse produse de îngrijire a pielii.

Acoperă zonele goale

Folosește o pudră sau un iluminator pentru a ascunde zonele goale din sprâncene. Contrastul dintre iluminator și pudra închisă pentru sprâncene va camufla zonele goale. Specialiștii recomandă un gel cu microfibre pentru a acoperi firele de păr de abia crescute, care vor crea iluzia unor sprâncene mai groase și mai pline decât sunt de fapt. Pentru a umple spațiile goale poți folosi și un creion, care te va ajuta să desenezi câteva fire subțiri, ajutând la efectul estetic final.

Pe aceeași temă te-ar putea interesa:

Cum știi dacă ai tenul uscat sau deshidratat

Liftingul de sprâncene, o intervenție care câștigă popularitate

Citește articolul întreg pe ELLE

COMMENTS

DISQUS: 0