74% dintre bucureşteni iau masa în oraş cel puţin o dată pe săptămână

74% dintre bucureşteni iau masa în oraş cel puţin o dată pe săptămână

Circa 74% dintre bucureşteni iau masa în oraş cel puţin o data pe săptămână. Localurile preferate sunt puburile, terasele și restaurantele din centrul oraşului. Cei mai mulţi îşi doresc să mănânce preparate tradiţionale româneşti, arată un studiu.

”Mâncarea românească este preferată mai ales de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani, care au venituri medii. Femeile preferă mai degrabă bucătăria italienească, pe cea mediteraneană sau pe cea libaneză, la fel ca şi segmentul tânăr de clienţi. Pe măsură ce veniturile clienţilor cresc, preferinţele se îndreaptă către bucătăria asiatică, în special cea japoneză”, se arată în comunicat.

Ce băuturi preferă bucureștenii

În ceea ce priveşte băuturile, limonada (61,8%), alături de sucurile fresh, face parte cel mai frecvent din comenzile femeilor, în timp ce bărbaţii preferă berea la sticlă (53%) sau la halbă (39%). Ceaiul este mai puţin comandat, fiind ales de 18% dintre intervievaţi.

În ceea ce priveşte frecvenţa ieşirilor în oraş, jumătate dintre bucureştenii au declarat că ies de 1-3 ori pe săptămână în oraş pentru a lua masa. Cei mai mulţi preferă restaurante de cartier, dar mai ales pe cele din centru. 35% sunt interesaţi ca locul unde ies la masă să aibă amenajări prietenoase pentru copii, în timp ce un bărbat din cinci şi-ar dori să poată urmări sport la TV în timp ce ia masa, potrivit studiului.

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0