Despăgubiri pentru un bărbat căruia i-au crescut sânii de la pastile

Despăgubiri pentru un bărbat căruia i-au crescut sânii de la pastile

WTA confirmă că Simona Halep va fi numărul 1 mondial la sfârşitul anului
Cabana în care locuia Iron Man, disponibilă pentru turişti
De ce este semnul zodiacal al Lunii mai important decat cel al Soarelui?
Topul celor mai scumpe cinematografe din lume
Andrei Gheorghe a murit

O companie americană de medicamente trebuie să plătească 8 miliarde de dolari daune unui bărbat care nu a fost avertizat că un medicament antipsihotic ar putea să-i provoace creșterea sânilor.

Un juriu din Philadelphia i-a acordat despăgubirea uriașă lui Nicholas Murray, 26 de ani, al cărui caz a fost unul dintre miile ajunse în instanță legate de aceeași situație. Avocații tânărului au afirmat că firma de medicamente J&J a pus „profiturile înaintea pacienților” în cazul medicamentului Risperdal, potrivit BBC NEWS.

J&J a anunțat că va contesta hotărârea

Gigantul american a anunțat că va contesta hotărârea. Compania de medicamente se confruntă, de asemenea, și cu alte procese în centrul cărora se află alte două produse. Este vorba despre o pudră pentru bebeluși care ar conține azbest, iar acestea vin în plus, pe lângă o luptă legală continuă pentru rolul pe care l-ar avea în criza dependenței de opioide din SUA.

La începutul acestui an, compania a fost condamnată la plata unei sancțiuni de 572 milioane dolari pentru rolul său în alimentarea crizei dependenței de opioide din Oklahoma.

În cazul de față, s-a constatat că lui Nicholas Murray au început să-i crească sânii după ce medicii săi au început să-i prescrie medicamentul în cauză în 2003. Un psiholog i-a dat rețeta după ce l-a diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului.

Risperdal este aprobat pentru tratamentul schizofreniei și tulburării bipolare, dar medicii pot prescrie medicamentul și pentru alte afecțiuni.

COMMENTS

DISQUS: 0