Despăgubiri pentru un bărbat căruia i-au crescut sânii de la pastile

Despăgubiri pentru un bărbat căruia i-au crescut sânii de la pastile

Gala Women in Economy 2020 premiază excelența în business
A fost desemnată Best Bridal Brand a anului 2019 în cadrul Galei I Success “Celebrity Awards – Femei de Succes”
Ionela Coman a câștigat premiul de excelență în frumusețe în cadrul Galei I Success “Celebrity Awards – Femei de Succes”
Interviu Celebritatea cu Radhu!
Există un restaurant unde copiii nu au voie să plângă

O companie americană de medicamente trebuie să plătească 8 miliarde de dolari daune unui bărbat care nu a fost avertizat că un medicament antipsihotic ar putea să-i provoace creșterea sânilor.

Un juriu din Philadelphia i-a acordat despăgubirea uriașă lui Nicholas Murray, 26 de ani, al cărui caz a fost unul dintre miile ajunse în instanță legate de aceeași situație. Avocații tânărului au afirmat că firma de medicamente J&J a pus „profiturile înaintea pacienților” în cazul medicamentului Risperdal, potrivit BBC NEWS.

J&J a anunțat că va contesta hotărârea

Gigantul american a anunțat că va contesta hotărârea. Compania de medicamente se confruntă, de asemenea, și cu alte procese în centrul cărora se află alte două produse. Este vorba despre o pudră pentru bebeluși care ar conține azbest, iar acestea vin în plus, pe lângă o luptă legală continuă pentru rolul pe care l-ar avea în criza dependenței de opioide din SUA.

La începutul acestui an, compania a fost condamnată la plata unei sancțiuni de 572 milioane dolari pentru rolul său în alimentarea crizei dependenței de opioide din Oklahoma.

În cazul de față, s-a constatat că lui Nicholas Murray au început să-i crească sânii după ce medicii săi au început să-i prescrie medicamentul în cauză în 2003. Un psiholog i-a dat rețeta după ce l-a diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului.

Risperdal este aprobat pentru tratamentul schizofreniei și tulburării bipolare, dar medicii pot prescrie medicamentul și pentru alte afecțiuni.

COMMENTS

DISQUS: 0