A renunțat la cifre în favoarea frumuseții! Cum este să faci o schimbare radicală în carieră, cu Ruxandra Zaharia

A renunțat la cifre în favoarea frumuseții! Cum este să faci o schimbare radicală în carieră, cu Ruxandra Zaharia

Profesionalism și calitate. Sunt cele două caracteristici pe care Ruxandra Zaharia a mizat că o vor duce departe în domeniul bancar. Viața a avut însă alte planuri pentru cea care astăzi a devenit o muză în domeniul frumuseții.

De la cifre, cu același profesionalism, a trecut la domeniul beauty, iar schimbarea s-a dovedit un succes neașteptat, semn că nu întotdeauna meseria pentru care ne pregătim ne este și destinată nouă. Cum a reușit Ruxandra Zaharia să pună pe picioare propriul salon de frumusețe la doar 24 de ani, dar și câtă muncă se ascunde în spatele job-ului de lash artist și a celui de trainer în domeniu, aflați din rândurile următoare.

 

DE LA UN SALON DE CARTIER, LA UN NUME IMPORTANT ÎN LUMEA BEAUTY

Să ai propria afacere imediat după ce termini facultatea poate fi o sabie cu două tăișuri: o bucurie, dar și o provocare. Însă dacă business-ul nu are deloc legătură cu domeniul pe care l-ai studiat, provocarea este și mai mare. În fața unei astfel de situații s-a găsit Ruxandra Zaharia în 2011. Proaspăt licențiată în Relații economice internaționale și cu o carieră promițătoare în față în domeniul bancar, Ruxandra  și-a schimbat complet direcția atunci când a decis să cumpere un salon de cartier și să îl transforme:

„A urmat un credit bancar pe 10 ani, mult ajutor financiar din partea părinților, dar sprijin moral nu am avut din partea nimănui. Niciodată însă nu am renunțat când mi-am dorit ceva și am luat orice concurență sau cuvinte descurajatoare ca pe un impuls.”

Drept urmare, la scurt timp, Ruxandra Zaharia s-a apucat de studiat… frumusețea! Au urmat peste 80 de cursuri, conferințe și webinare despre extensiile de gene în anii următori. Nimic nu a fost prea mult pentru Ruxandra! În prezent se poate lăuda nu doar că a reinventat salonul cumpărat, dar și că a creat propria tehnică de volum pentru crearea genelor perfecte, a scris articole dedicate extensiilor de gene în prima revistă din România dedicată exclusiv acestei industrii și a ajuns speaker și judecător la numeroase conferințe și  campionate naționale și internaționale pe domeniu: „Nu am visat vreodată să ajung aici, pentru mine totul a început strict ca o afacere mică.”

 

VIITORII LASH ARTIȘTI SE FORMEAZĂ LA EVIDENT LASH ACADEMY!

Salonul pe care Ruxandra Zaharia îl manageriază acum cu succes, Evident Lash Academy, este nu doar o oază de relaxare și un loc unde clientele își redescoperă frumusețea! Pe lângă nenumăratele servicii oferite, toate legate de stilizarea genelor, a sprâncenelor, tratamente corporale și faciale, Ruxandra Zaharia a conceput și cursuri de laminare și de aplicare a genelor pentru cei care vor să afle, pas cu pas, cum pot fi, la rândul lor, lash artiști de succes. Astfel Evident Lash Academy a devenit una dintre primele școli de instruire profesională din industria extensiilor de gene fir cu fir, atât din România, cât și din Europa: „Echipa noastră are în prezent un portofoliu de peste 400 de cursanți, astfel putem spune că experiența, seriozitatea și profesionalismul ne recomandă.”

 

CE PRESUPUNE MESERIA DE LASH ARTIST, DINCOLO DE CEEA CE PUTEM OBSERVA

Prin aceste cursuri, Ruxandra Zaharia vrea să arate totodată că meseria de lash artist presupune mai mult decât a contura frumusețea naturală a clientelor. La mijloc este vorba și despre siguranța conferită acestora, prin investiția în produse și în aparate de calitate. Tocmai de aceea, experta în frumusețe a cuprins în cursurile ei și informații despre confortul purtării genelor, despre creșterea rezistenței lor, dar și despre cum se poate personaliza un set în funcție de fizionomia clientei:

„Poate că informația la un moment dat stagnează, dar este important când ești mentor pentru ceilalți să știi cum să redai informația, cum să o explici pe interesul tuturor. Nu este suficient doar să o cunoști pentru tine!”

Și tocmai pentru a se asigura că această informație ajunge corect la participanți, Ruxandra Zaharia a început din 2021 să țină cursuri individual, pentru a putea adapta explicațiile în funcție de nevoile fiecărui cursant: „Programele sunt personalizate, tocmai pentru a oferi fiecărei cursante exact ceea ce are nevoie ca să își creeze un portofoliu de cliente stabil și sănătos!”

 

Ca să fiți la curent cu toate noutățile din lumea fascinantă a frumuseții marca Ruxandra Zaharia, vă invităm pe pagina ei oficială de Instagram https://instagram.com/ruxandra_zaharia_lash_trainer?utm_medium=copy_linkdar, dar și pe site-ul oficial al salonului pe care l-a fondat https://evidentlashacademy.ro/

 

COMMENTS

DISQUS: 0