Actrița Ileana Stana Ionescu se retrage total de pe scenă

Actrița Ileana Stana Ionescu se retrage total de pe scenă

Will Smith a sărit din elicopter cu coardă de ziua lui
Actriţa Jane Fonda lansează o linie de vestimentație
Beyonce in bratele lui Jay-Z in timpul calatoriei in Jamaica
Vedete și femei de afaceri, premiate la Celebrity Awards Successful Women
George Clooney şi soţia sa, Amal, se pregătesc de divorţ

Actriţa Ileana Stana Ionescu, în vârstă de 82 de ani, a comunicat oficial Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti că, „din motive de sănătate, se retrage total din activitatea de pe scenă, începând cu această stagiune – adică din luna septembrie 2018”, au precizat reprezentanţii TNB pentru News.ro.

„Doamna Ileana Stana Ionescu juca „Idolul şi Ion Anapoda” (rolul „Stavaroaia”), „Terorism” (rolul „pasager” şi „a doua femeie”), „Micul infern” (unde, acelaşi rol – „soacra”-, era jucat alternativ şi de doamna Rodica Popescu Bitănescu, care va prelua integral rolul)”. În primele două spectacole, Ileana Stana Ionescu va fi înlocuită, modificarea de distribuţie urmând  a fi comunicată.

Ileana Stana Ionescu a debutat la 19 ani

Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriţă în 1955, la varsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor”, de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Din anul 1965 a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti, precum şi la televiziune.

Din anul 2002 este societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A fost aleasă deputat de Bucureşti, în legislatia 200-2004, ca reprezentantă a minorităţii italiene din România.

Printre cele mai importante apariţii ale sale în filme sunt: „Alo, aterizează străbunica!” (1981), „Secretul lui Bachus” (1984), „Secretul lui Nemesis” (1985), Cuibul de viespi (1987), Cucoana Chiriţa (1986), „Aici nu mai locuieşte nimeni” (1995), „Căsătorie imposibilă” (1999), „Păcală se întoarce” (2006), „Lombarzilor 8” (2006), „Las fierbinţi” (2012).

COMMENTS

DISQUS: 0