Acum puteți avea servicii stomatologice gratuite și în România. Am aflat mai multe despre Asociația „Zâmbește cu mine”

Acum puteți avea servicii stomatologice gratuite și în România. Am aflat mai multe despre Asociația „Zâmbește cu mine”

Este anul 2021, iar serviciile stomatologice gratuite nu mai sunt o utopie, un vis frumos la care visează cei mai mulți dintre noi. Fondată anul trecut, în plină pandemie, din dorința de a veni în sprijinul tuturor celor cu probleme financiare, Asociația dentar-umanitară „Zâmbește cu mine” oferă̆ servicii stomatologice primare gratuite (carii, extracții, infecții, chisturi, etc.) persoanelor defavorizate. Urgențele au întotdeauna prioritate, iar tratamentele stomatologice vor fi programate ulterior.

Oricine are dreptul la o sănătate dentară optimă și la o viață normală!

Primul voluntar care a răspuns afirmativ este Domnul Doctor Novello Aldo Vittorio, implantolog și specialist în chirurgie orală. Acesta a hotărât să fie principalul susținător al cauzei și să se alăture activ, îndemnând tot mai mulți oameni să îi urmeze exemplul.

Un studiu realizat de către Societatea de Stomatologie Estetică din România arată că 83% dintre copiii din România cu vârsta de șase ani au dinții afectați de carii. Cu toate acestea, frica de stomatolog ori tratamentele mult prea costisitoare îi țin departe de cabinetele stomatologice, iar părinții sau aparținătorii legali nu sunt suficient de bine informați în ceea ce privește scopul vizitelor la stomatolog de la o vârstă fragedă.

Cine se califică pentru un control stomatologic gratuit?

  • copiii orfani beneficiază de un tratament 100% gratuit;
  • persoanele fără venituri pot dona 10 lei asociației și vor beneficia de tot tratamentul gratuit;
  • persoanele cu venituri cuprinse între 0-500 lei donează 25% din prețul tratamentului și beneficiază de 75% gratuit;
  • persoanele cu venituri între 500-1000 lei donează 50% din prețul tratamentului și beneficiază de 50% gratuit.

Toate donațiile vor intra în fondul asociației pentru a sprijini toți pacienții.

Puteți beneficia de servicii stomatologice gratuite în cadrul Asociației dentar-umanitare „Zâmbește cu mine” dacă îndepliniți următoarele criterii:

  • sunteți cetățean român;
  • aveți o adeverință de la Administrația Financiară, care să ateste veniturile lunare;
  • sunați pentru o programare la numărul de telefon 0722.187.200;
  • Împreună cu adeverința și o copie după cartea de identitate vă prezentați la sediul Asociației dentar-umanitare „Zâmbește cu mine”, când sunteți programat.

„Ne dorim ca Asociația dentar-umanitară ‘Zâmbește cu mine’, să fie susținută de companii private, persoane fizice și organizații care donează pentru o cauză nobilă. Nu doar companiile își pot aloca o parte din profiturile lor, chiar și oamenii obișnuiți pot dona către asociație. Încurajăm orice persoană sau companie să ni se alăture pentru diverse activități în cadrul ascociației. Orice tip de voluntariat este binevenit: voluntari medici/asistenți, voluntari pentru prestări servicii curățenie, call center, secretariat, contabilitate, ajutor catering, diverse donații care ne-ar putea face munca mai ușoară”, declară Oana Pandele, fondatorul Asociației.

 

***

Donează un zâmbet! Implică-te!

Donațiile se pot face în contul: RO48BTRLRONCSOC575646601 și astfel împreună cu medicii voluntari putem să aducem zâmbete pe chipurile oamenilor.

Află mai multe: https://www.facebook.com/Asociatia-Zambeste-cu-mine-103914525047445

COMMENTS

DISQUS: 0