O adolescentă din Sudan a fost vândută pe Facebook

O adolescentă din Sudan a fost vândută pe Facebook

O adolescentă din Sudanul de Sud a fost licitată recent pe Facebook pentru a fi luată de soţie, deşi este minoră. Acuzațiile vin din partea unei organizaţii pentru drepturile omului, sugerând că reţeaua de socializare online ar fi târg modern de sclavie.

Postarea despre licitaţie a fost eliminată imediat după ce a fost depistată, pe 9 noiembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook citat de Huffington Post. Surse citate de CNN afirmă însă că postarea a fost activă cu 15 zile înainte de organizarea licitaţiei şi câteva zile după căsătorie.

Vârsta fetei licitate este de 16-17 ani

În urma licitaţiei, tatăl fetei, a cărei vârstă ste de 16-17 ani, a primit 500 de vaci, trei maşini şi 10.000 de dolari, afirmă organizaţia Plan International, precizând că cinci bărbaţi, inclusiv oficiali de rang înalt din Sudanul de Sud au participat la eveniment.George Otim, directorul filialei din Sudanul de Sud a organizaţiei umanitare Plan International, a condamnat licitaţia, cerând efectuarea unei anchete. “Această folosire a tehnologiei în scop barbar aminteşte de târgurile de sclavi. Este incredibil că o fată poate fi vândută în vederea căsătoriei pe cea mai mare reţea de socializare online din lume”, a subliniat Otim.

COMMENTS

DISQUS: 0