Află care este noul trend în chirurgia plastică dedicat proaspetelor mămici!

Află care este noul trend în chirurgia plastică dedicat proaspetelor mămici!

Află care este noul trend în chirurgia plastică dedicat proaspetelor mămici!

Noul trend se numește Mommy Makeover. Este o tehnică chirurgicală aflată în topul preferințelor mămicilor de la Hollywood. În România, acesta este un termen relativ nou, dar care s-a dovedit a printe contur în cadrul operațiilor solicitate de proaspetele mămici. Pentru a înțelege mai bine ce presupune Mommy Makeover și care sunt beneficiile aduse,  am stat de vorbă cu domnul doctor specialist în chirurgie plastică și estetică, Alin Bortolini.

A avea copii este unul din cele mai frumoase și importante minuni din viața oricărei femei, dar din păcate sarcina, nașterea și alăptarea lasă urme pe corpul tău.Dintre cele mai frecvente probleme sunt apariția vergeturilor, sânii lăsați fără volum, depozitele de grăsime inestetice localizate la nivelul burții sau picioarelor.

Mommy makeover este un complex de operații adaptată fiecărei femei ce combină  liposucția/abdominoplastia cu ridicarea/mărirea sânilor și rejuvenarea vaginală. Astfel spus vei avea sâni plini, ridicați, simetrici și un abdomen plat cu înlăturarea multora din vergeturile inestetice și rejuvenarea zonei intime.

Mommy Makeover poate fi o latură care vizează sănătatea  sau și o procedură de înfrumusețare?

Mommy Makeover este un ansamblu de operații estetice care are ca scop remodelarea corporală a mămicii. În urma operației, se îmbunatatește aspectul estetic corporal, prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime, rămas în zona abdomenului, coapselor, brațelor și remodelarea sânilor. De asemenea, mămicile devin mai puternice și mai încrezătoare în forțele proprii pentru că au scăpat de complexele fizice, devin mai fericite, mai determinate să continue un stil de viata sănătos și activ concentrându-se mai bine pe creșterea copilului.

La ce să te astepți după operație?

Va dura un timp până să îți poți relua activitățile obișnuite și va trebui să iei totul încetul cu încetul. Sunt recomandate cel puțin două sau trei săptamani de repaus pentru recuperare și să stabilești cine te poate duce acasă dupa interventie  și te va putea ajuta cu îngrijirea proprie si a copiilor.

Ce trebuie să știi dacă optezi pentru un mommy makeover complet?

Daca optezi pentru un mommy makeover complet, trebuie să înțelegi că perioada de recuperare nu va fi una scurta. Operația de abdominoplastie, în mod particular, are o perioada de recuperare mult mai lungă.  Nu toată perioada trebuie petrecută la pat – repausul total fiind recomandat pentru aproximativ doua saptamani și nu vei putea ridica mai mult de 25kg.  Recuperarea fiind diferită de la o pacientă la alta în functie de organism, acesta fiind răspunsul natural al corpului care se află în procesul de vindecare.

Recomandări pentru recuperare:

-chirurgul tău îti va prescrie medicamentele necesare, tratament pe care va trebui să-l urmezi timp de 4-7 zile;

-2 saptamani de activitate minima;

-va fi nevoie să faci mișcări ușoare pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și vei avea nevoie de ajutor in activitățile zilnice;

-trebuie evitată expunerea excesivă la soare sau la solar înainte de operație;

-efortul fizic va fi evitat complet primele 2 luni, fiind apoi reluat progresiv;

-corsetul elastic trebuie purtat timp de minim 4-6 săptămâni pentru a favoriza așezarea pielii.

-controalele postoperatorii vor fi la inceput la 2-3 zile până la 2 săptămâni, iar ulterior la 3,6,12 luni.

Există alte alternative eficiente pentru mommy makeover?

Nu există alternative pentru mămici care să ofere rezultate comparabile cu mommy makeover. Daca te confrunți cu un strat subțire de grăsime în zona abdonimală, poți apela la tratamentele de remodelare corporală cosmetice. Însă când te confrunți cu depozite mari de grăsime și exces de piele cele mai bune rezultate, le vei obtine prin interventiile mommy makeover.

Cât costă operația mommy makeover?

Pretul operației mommy makeover, variază în funcție de particularitățile fiecărei pesoane și de zilele de spitalizare și clinica unde se efectuează interventia.

”Nu trebuie să uităm faptul că o operație estetică bine realizată, are un impact pozitiv asupra psihicului pacientei. Revenirea la forma corporală dorită după naștere, este uneori un proces de lungă durată și este la mare căutare în rândul mămicilor care au dorința de a se simți din nou bine în pielea lor.”, a declarat Dr.estetician chirurg Alin Bortolini.

COMMENTS

DISQUS: 0