Află secretul Sprâncenelor Fericite de la Larisa Tănase!

Află secretul Sprâncenelor Fericite de la Larisa Tănase!

Este un artist al micropigmentării, a dezvoltat cursuri în dermopigmentare, pornind de la premisa că fiecare om are un potențial unic, iar misiunea acesteia a fost de a descoperi aspectul potrivit în fizionomia fiecărei persoane și de a ajuta la valorificarea sa maximă. Tehnicile avansează, oamenii se schimbă. Sprâncenele Fericite își dau întâlnire la specialistul Larisa Tănase, care va realiza simetria potrivită fiecărui tip de fizionomie.

 1. Cine este Larisa Tănase? Care este domeniul dvs. de activitate?

Numele meu este Larisa Tănase și sunt specialist dermopigmentist, Formator și Master-Trainer în Dermopigmentare, dar și speaker. După cum vă spuneam, domeniul meu de activitate este dermopigmentarea și mă consider un creator de frumos prin cele mai căutate metode de beauty, cum ar fi:

 • SPRÂNCENE FERICITE – realizate prin diverse tehnici (stilizare, laminare, fir cu fir – microblading, powder, ombre, sombre, hibrid),
 • Micropigmentarea pleoapelor prin tehnica clasică, dar și „fume”,
 • Micropigmentarea buzelor prin tehnica de pigmentare totală, ombre și Aqarelle,
 • Micropigmentarea scalpului (de exemplu, porțiunile cu goluri sau cicatrici),
 • Micropigmentarea alunițelor,
 • Micropigmentarea areolelor mamare,
 • Îndepărtarea lucrărilor nedorite prin laser sau substanță.

Îmi place să aduc zâmbetul pe buzele clientelor mele și să le aud  cum afirmă: Adio, sprâncene triste! Bun venit, Sprâncene Fericite! Cu o piață de beauty umbrită de multe lucrări greșite de micropigmentare, am ajuns să capăt cea mai mare experiență, devenită pasiune ulterior, în reinventarea lucrărilor vechi în unele noi, naturale și moderne.

 1. Ați deschis și o școală pentru cei/cele care își doresc să vă calce pe urme. Cum se numește și ce faceți, mai exact, aici? Care este povestea sa?

Am fondat Academia Simetric în 2014 cu scopul de a împărtăși secretele mele dobândite în ani de experiență cu cei pasionați de acest domeniu, astfel ca la absolvire, fiecare să știe cum să creeze sprâncene simetrice și fericite. Din dragoste pentru sprâncene, am creat două cursuri dedicate pentru ceea ce reprezentă 80% din fizionomia noastră:

 1. Arhitectura sprâncenelor naturale, unde se studiază pensatul, stilizatul (cu vopsea clasică și henna), extensii de sprâncene fir cu fir și laminarea sprâncenelor
 2. Sprâncene Fericite prin tehnici moderne de micropigmentare semipermanentă: fir cu fir – microblading, pudrare, ombre (o tehnică proprie).

Bineînțeles că există și varianta completă a cursului din urmă, la care se adaugă și tehnicile de pigmentare a pleoapelor și a buzelor, dar și un masterclass dedicat celor mai dificile corecții din dermopigmentare.

 1. Este profitabil să investești într-o astfel de școală în România?

Nu știu ce înseamnă să deschizi o școală „astăzi”, însă atunci când am făcut-o eu, mai erau doar încă două academii în România. Elementul de noutate și atractivitatea unui job frumos și bănos, a făcut să existe o cerere mare, chiar și în prezent.

 1. Cum se pregătește postul de lucru al unui dermopigmentist?

Pregătirea postului de lucru trebuie să inspire încredere. Încrederea în tine, încrederea în firma pe care o reprezinţi, încrederea în produse și că știi foarte bine ceea ce urmează să faci. Acestea sunt punctele cheie în a convinge pe cineva să-ți devină client pe termen lung.

Primul lucru de care se lovește un client este atmosfera din salon sau cabinet. Un spațiu luminos, călduros și mai ales curat este ceea ce caută oricine. Dincolo de ceea ce înseamnă „curat” într-un salon obișnuit de înfrumusețare, în cazul dermopigmentării, aparatura și instrumentele folosite în timpul procedurilor trebuie să respecte cu strictețe normele de sterilizare și siguranță impuse de acest domeniu. Despre toate acestea vorbesc pe larg în cadrul fiecărui curs pe care îl predau.

 1. Cât de importantă este simetria în acest domeniu?

Simetria este o regulă extrem de importantă în dermopigmentare, mai ales că este aplicată pe chipul uman despre care este dovedit că nu este simetric. Deci, trebuie să creăm echilibru pe o pânză aflată într-un dezechilibru.

Simetria în dermopigmentare face referire la „compoziția” unei fețe, ce încorporează o suită impresionantă de elemente care trebuie să se potrivească unele cu altele. În lipsa acestei reguli, armonia feței este inexistentă, iar experiența clientului va avea grav de suferit.

Simetria presupune ajustarea formei și poziției tuturor elementelor de pe chip, în așa mod încât ele să fie perfect aliniate, la distanțe egale. De asemenea, simetria face referire și la culori. Nu poți avea sprâncenele închise la părul blond, sau prea deschise la un păr brunet, cum nu poți avea nici o sprânceană mai închisă decât cealaltă.

 1. Ce înseamnă sprâncenele fericite? Cum le-ați cataloga?

De-a lungul istoriei, aspectul sprâncenelor a fost influențat de modă, iar femeile le-au stilizat în funcţie de acele standarde. Ce nu mi-a plăcut niciodată, fie că se purtau subțiri, groase, negre, unite, codița sprâncenelor a fost poziționată în jos, tristă. „Sprâncene Fericite” înseamnă sprâncene realizate corect prin tehnica, forma și culoarea potrivite fizionomiei și morfologiei și care vor avea întotdeauna codița ridicată, ceea ce sugerează un zâmbet și oferă un efect de lifting!

Cum fericirea nu se demodează niciodată, ai ocazia să înveți la Academia Simetric cum să creezi sprâncene care vor fi la modă mereu!

 1. Cât timp durează micropigmentarea și ce înseamnă?

Este nevoie de multe explicații pentru a oferi o înțelegere solidă a principiilor și metodologiilor dermopigmentării. Există aspecte în care știința dictează și altele în care dictează arta, iar opinia și tehnica unui artist predomină. Arta perfecţiunii, așa cum îmi place s-o numesc, se bazează pe precizie și pe studiul trăsăturilor feţei, cu scopul de a realiza un look cu aspect natural și elegant, pe termen lung.

Dermopigmentarea perfecționează natural în mod constant prin realizarea unor proceduri la nivel estetic, cu precizie, delicatețe, direct în pielea umană, în stratul dermic superior, în condiții de lucru sterile.

Procedura ajută acolo unde natura nu a reușit să ofere suficient, iar femeile pot beneficia de „luxul” de a părea mereu machiate, aranjate. Nu vor mai pierde minute în șir în fața oglinzii pentru forma ideală a sprâncenelor, linia de tuș perfectă nu va mai reprezenta o bătaie de cap, iar culoarea buzelor nu va mai necesita reîmprospătări repetate.

Durata unei proceduri poate ține minimum șase luni până la câțiva ani și depinde de:

 • modul de lucru al specialistului
 • tehnica lucrată
 • nuanța pigmentului
 • tipul de ten
 • modul de îngrijire de acasă în perioada de vindecare
 • modul de viață a clientului.

Mai precis, în cazul tehnicilor cu aspect soft, lucrate cu pigmenți deschiși pe un ten gras, lucrările țin aproximativ șase luni. În general, eu ofer clienților garanția că lucrarea va arăta bine 12 luni. După această perioadă, va simți nevoia de o reîmprospătare sau reinventare.

 1. Cum ați ales acest drum și câte cliente ați făcut fericite?

Oooo… Cred că acest drum m-a ales pe mine! Îmi pensam încă din școală toate colegele. La facultate am avansat la profesoare, chiar. E greu de spus câte cliente am avut în atât de mulți ani. Când am început să practic stilizarea sprâncenelor ca profesionist, viața personală sau concediile nu existau, pentru că aveam efectiv coadă la ușa cabinetului, deci zeci de cliente zilnic. La 14 ani de la debut, am încă cliente fidele dintre cele care m-au cunoscut de la început, mai ales că am crescut standardele prin timpul de creație și valoarea sprâncenelor.

 1. În cât timp se regenerează sprâncenele? Și cum se îngrijesc după micropigmentare?

Aplicarea unui tratament de regenerare este obligatoriu, înainte și după micropigmentare. Atâta timp cât încă există folicul, părul poate crește! Fie că este aplicat din cauza golurilor sau se dorește o îmbunătățire a formei, tratamentul trebuie aplicat de două ori pe zi, minimum trei luni de zile. Așadar, se renunță la pensetă și la tunsul firelor. Vizita la un specialist, o dată pe lună, este indicată pentru a obține un aspect îngrijit al sprâncenelor.

Dacă după cele trei luni de tratament, sprâncenele s-au regenerat 70%, recomand realizarea doar a câtorva fire prin micropigmentare, strict în goluri (dacă există) și să te bucuri de naturalețea lor, investind periodic într-o stilizare corespunzătoare sau laminare. Dacă sprâncenele s-au regenerat doar 30%, înseamnă că nu mai sunt foliculi în zona sprâncenelor și că reprezenți un canditat bun pentru micropigmentare. Caz în care recomand în continuare aplicarea tratamentului de regenerare a sprâncenelor, până la 12 luni.

*Regenerarea sprâncenelor este posibilă doar dacă se respectă cu strictețe sfaturile și dacă există răbdare. Fie după micropigmentare sau îndepărtarea cu laser, clienții conștiincioși s-au bucurat de beneficiile regenerării.

*Tratamentele de regenerare pe care le-am testat în cariera mea pot fi găsite pe site-ul meu personal larisatanase.ro.

 1. Unde vă pot găsi cititorii noștri?
 • Facebook: www.facebook.com/Larisa.Tanase.Micropigmentare/
 • Insragram: www.instagram.com/larisatanase.simetric/
 • Youtube: www.youtube.com/academiasimetric
 • Blog: www.larisatanase.ro
 • Cursuri: www.academiasimetric.ro
 • Parteneri: www.mpmag.ro www.glamcor.ro
 • Telefon: 0040 766 328 985

 

COMMENTS

DISQUS: 0