Alimente care te ajută să depășești astenia de toamnă

Alimente care te ajută să depășești astenia de toamnă

Așa cum vorbim despre astenia de primăvară, și toamna oamenii trec prin schimbări bruște de temperatură care le poate afecta starea de sănătatea, dar și de spirit. Acum este perioada când zilele se scurtează, diminețile se răcesc și își mai face apariția și câte o ploaie. Trecerea de la vară la toamnă  poate da o stare de oboseală sau chiar de tristețe. În această perioadă este bine să adaptăm dieta. De pe masă nu trebuie să lipsească alimente esențiale care ajută să facem față schimbării.

Mic dejun sățios cu nuci

Fie că le mănânci la micul dejun, împreună cu un fruct de kiwi, fie că le consumi sub formă de gustare, nucile îți vor aduce un plus de Omega 3, vitamina E și proteine, care să îți dea energia de care ai nevoie. Având în vedere că sunt foarte bogate în calorii, 5 nuci pe zi sunt suficiente.

Prazul poate fi și el plin de antioxidanți și vitamina C, PP și B6. O astfel de masă stimulează imunitatea, este tonic și antiinflamator. Consumă-l ca atare în salate alături de alte crudități sau sub formă de supă – caldă sau rece. Citricele sunt pline de vitamina C, dar și de vitaminele A, B-uri, D, K, acid folic și multe minerale. Astfel, fructele ajută la prevenirea bronșitelor, cresc imunitatea și dau energie.

Ciupercile au puține calorii și sunt sănătoase

Puține calorii, multe minerale și vitamine: așa se caracterizează rapid ciupercile, aliate de nădejde în lupta contra asteniei. Ele trebuie consumate cât mai des crude, amestecate în salate, pentru a vă asigura că profitați de toate beneficiile lor.

Nu uitați de dovleac. Bogat în vitamina A și Omega 3, dovleacul este și el un prieten bun al sistemului nostru imunitar și un inamic al asteniei. Pentru a beneficia la maximum de calitățile lui, se gătește la aburi sau se coace la cuptor. Merele și perele sunt pline de vitamine și fibre și astfel constituie o sursă importantă de energie. Fructele vor ține astenia la distanță și e bine să le introducem zilnic în alimentație.

COMMENTS

DISQUS: 0