Altețea Sa Regală, Nicolae al României a inaugurat prima Unitate de Transfuzie Sanguină privată din Craiova

Altețea Sa Regală, Nicolae al României a inaugurat prima Unitate de Transfuzie Sanguină privată din Craiova

Joi, 22 Aprilie, s-a inaugurat prima Unitate de Transfuzie Sanguină privată din S-V țării. Inaugurarea a fost făcuta de către Altețea Sa Regală, Prințul Nicolae al României , Alexandra Preda, managerul spitalului și de către Conf. Univ.Prof. Dr. Adriana Turculeanu, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova. Investiția în noua Unitate a Spitalului MaDonna Maria are ca scop îmbunătățirea serviciilor medicale și oferă atât siguranță pacienților cât și  condiții  de lucru premium, medicilor. Tratamentul transfuzional respectă protocoalele Ministerului Sănătății din România și este necesar pentru a trata sângerările severe care apar în timpul unei operații sau după operație, la naștere sau în alte condiții medicale.

 

„Sângele salvează vieți. De cele mai multe ori conștientizăm acest lucru doar atunci când cineva apropiat nouă are nevoie de sânge. Ne dorim să ne îmbunătățim mereu serviciile și să oferim un înalt grad de încredere și siguranță tuturor pacientelor noastre. Cu această investiție in unitatea de transfuzie , spitalul nostru va reuși să mențină și chiar să îmbunătățească indicatorii actuali, anume o rată de transfer către oricare altă unitate spitalicească de sub 0,08% „, Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria Craiova.

Altețea Sa Regală, Prințul Nicolae al României s-a alăturat inițiativei spitalului  și a ales să taie panglica alături de managerul clinicii, Alexandra Preda.  Altețea Sa Regală mai spune că această unitate este un model demn de urmat și de către alte spitale și clinici din țară.

 

„Mă bucur să fiu aici și să fac inaugurarea unității de Transfuzie Sanguina, de la spitalul MaDonna Maria. Este un lucru important, pentru pacientele din zonă. Încurajez donarea de sânge, dar și dotarea spitalelor pentru a putea oferi pacienților condiții optime pentru transfuzii de sânge, atunci când este nevoie. Astfel de inițiative și investiții, ca cea de la spitalul MaDonna Maria, sunt salvatoare de vieți. Acest spital poate să fie un exemplu, pentru restul unităților medicale din regiune și din țară”, Altețea Sa Regală, Prințul Nicolae al României.

În plină pandemie siguranța pacientei care are nevoie de transfuzie de sânge este absolut necesară iar condițiile în care este depozitat și analizat sângele se datorează unității de transfuzie sanguină. De aceea prin inaugurarea UTS-ului s-a dorit alocarea unui spațiu special în care sângele să fie depozitat și analizat în cele mai bune condiții respectând normele Ministerului Sănătății.

Complicațiile nașterii presupun în anumite situații critice necesitatea transfuziei de sânge iar atunci când alegi spitalul unde  naști trebuie să iei în considerare acest aspect deosebit de important. Existența unei Unități de Transfuzie în cadrul Spitalului îți va oferi această siguranță.

 

„Sângele înseamnă viață. Noi, medicii, suntem fericiți că ne putem bucura de acest ajutor în cursul intervențiilor chirurgicale, dar nu numai pentru intervenții este nevoie de flacoane de sânge pentru salvarea vieții unei femei, este nevoie chiar și în obstetrică. Nașterea naturală se poate complica în orice moment și poate să fie o nevoie  acută de transfuzie sanguină. Faptul că avem un UTS propriu ne oferă siguranță maximă. De asemenea, suntem onorați că Alteța Sa Regală, Prințul Nicolae s-a implicat mereu în acțiuni caritabile”, Dr. Leontina Șurtea, director medical și coordonator UTS.

 

IMPORTANT DE ȘTIUT  despre spitalul MaDonna Maria Craiova:

 

  • Este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS);

 

  • Procentul de transfer al spitalului către oricare altă instituție spitalicească este sub 0,08%;

 

  • Spitalul deține de câteva luni primul incubator hibrid lansat la nivel mondial de firma Dräger, incubatorul Babyleo care a revoluționat neonatologia. Vorbim despre un incubator care imită în proporție de 95% uterul mamei;

 

 

  • Este singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării unde femeile pot să beneficieze de ecografie 5D;

 

  • Calitatea serviciilor medicale oferite de acest spital și investițiile făcute în echipamentele medicale au dus la clasificarea compartimentelor ATI de către Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății. O clasificare ce atestă complexitatea activității medicale desfășurate și siguranța pacientelor care aleg să își aducă pe lume copiii aici. Compartimentele de terapie intensivă și anestezie atât pentru adulți, cât și pentru nou-născuți au fost promovate la un nivel superior de către Comisia Națională de Anestezie și Terapie Intensivă.

 

  • Este și singurul spital din sud-vestul țării unde gravidele pot să beneficieze de cel mai bun tip de anestezie numit TERAPIA DURERII, adică o anestezie superioară ce asigura lipsa durerii timp de aproximativ 24 de ore.

 

  • Este primul si singurul spital privat din intreg sud-vestul tarii care are Unitate de Transfuzie Sanguina proprie

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0