Aruncăm sau nu prima apă în care fierbe carnea?

Aruncăm sau nu prima apă în care fierbe carnea?

Restaurant Asiatic va recomanda salata de alge!
Reteta pentru sera de Revelion. Piept de curcan cu visine in foietaj cu sos fin de visine.
Artista Valentina Ionescu gateste BIO
Mezeluri tradiționale și lactate de la Ferma Gruiu, în Piața Domenii
Restaurant Asiatic recomanda salata de urechi de lemn

„Câte bordeie, atâtea obiceie!”, spune o vorbă din popor! Cu toții am auzit că prima apă în care fierbe carnea ar trebui aruncată. Bucătarii și unii bloggeri culinari au păreri împărțire despre această practică. Laura Laurențiu, autoarea unor rețete pe care multe gospodine le-au încercat, spune că în bucătăria ei nu obișnuiește să renunțe la prima apă.

Prima apă în care se fierbe carnea nu trebuie aruncată. Unele gospodine cred că în ea ies toxinele din respectiva carne și din acest motiv o aruncă. Laura Laurențiu este de părere că toxinele nu se acumulează în mușchi, ci la nivelul aparatului excretor. Drept urmare, aruncarea primei ape este o acțiune inutilă și chiar păguboasă, întrucât carnea își pierde gustul.

Nici apa de la fasolea nu trebuie  aruncată. Boabele nu se fierb, ci se opăresc. Mai exact, se dă în clocot câteva minute, apoi acea apă se aruncă. Fasolea nu trebuie fiartă în prima apă pentru că își pierde gustul.

COMMENTS

DISQUS: 0

Apasa butonul LIKE pentru a fi la curent cu noutatile