Avertisment pentru viitoarele mămici. Ce greșeală alimentară ar putea dăuna bebelușului?

Avertisment pentru viitoarele mămici. Ce greșeală alimentară ar putea dăuna bebelușului?

Viitoarele mămici au fost avertizate să țină cont de dieta lor în timpul sarcinii. Cercetătorii din SUA au descoperit că cele care au consumat „alimente ultraprocesate” sunt mai predispuse să aibă copii obezi.

Acest lucru, au spus experții, a fost realizat indiferent de alți factori de risc legați de stilul de viață pe care aceștia i-ar putea avea.

Alimentele ultraprocesate se referă la mese și gustări precum înghețata, biscuiții, băuturile carbogazoase, chipsurile și chiar supele instant. Scriind în BMJ, experții au analizat datele pentru peste 200.000 de mame și copiii lor.

Participantele au înregistrat ce au mâncat și ce au băut, printr-un chestionar de sănătate, iar copiii au fost, de asemenea, monitorizați. Medicii au analizat, de asemenea, o serie de alți factori cu potențial de influență, despre care se știe că sunt puternic corelați cu obezitatea infantilă. Printre aceștia s-au numărat greutatea mamei, indicele de masă corporală (IMC), activitatea fizică, fumatul, statutul de viață (cu sau fără partener) și educația partenerului. De asemenea, a inclus consumul de alimente ultraprocesate, activitatea fizică și timpul de sedentarism al copiilor. În total, 2.471 (12%) de copii au dezvoltat supraponderabilitate sau obezitate în timpul unei perioade medii de urmărire de patru ani.

Rezultatele studiului au arătat că aceste alimente au fost legate de un risc crescut de supraponderabilitate sau obezitate la copii.

Un risc cu 26% mai mare a fost observat în grupul cu cel mai mare consum matern de alimente ultraprocesate.

Consumul ridicat a fost de 12,1 porții pe zi față de grupul cu cel mai mic consum, care a fost de 3,4 porții pe zi.

 

Citește întreaga știre aici: https://www.avantaje.ro/articol/avertisment-pentru-viitoarele-mamici-ce-greseala-alimentara-ar-putea-dauna-bebelusului

 

COMMENTS

DISQUS: 0