Beneficiile terapiei de a face… ce îţi place! Sfaturi de la terapeutul anului 2021

Beneficiile terapiei de a face… ce îţi place! Sfaturi de la terapeutul anului 2021

Frustrarea, gândurile negative, încordarea şi lipsa concentrării. Cam acestea sunt, pe scurt, stările care ne încearcă pe toţi atunci când facem ceea ce nu ne place. Imaginaţi-vă să trebuiască să întreprindeţi zilnic acţiuni care nu vă aduc niciun fel de satisfacţie. Cu siguranţă ar fi un chin, dar şi un dezastru pentru psihic, spun specialiştii.

Terapeutul anului 2021, Carmen Barcan vorbeşte în rândurile următoare despre impactul pe care le au alegerile din viaţă asupra noastră, dar şi despre cât de mult contează să facem ceea ce ne place cu adevărat.

“Rezultatele pozitive le obţinem atunci când facem ceea ce trebuie şi când menţinem o constantă zilnică. De noi depinde să fim sănătoşi, frumoşi și, nu în ultimul rând, fericiţi. Noi alegem ceea ce vrem să fim. Alegerile sunt la îndemâna noastră!”

Sunt lecţii pe care Carmen Barcan încearcă să le insufle şi pacienţilor ei – celor care sunt în căutarea transformării din toate punctele de vedere, nu doar estetic. Promotor al unui stil de viaţă sănătos, Carmen Barcan se simte împlinită tocmai pentru că, pe lângă familia frumoasă pe care o are, practică o profesie care îi este şi pasiune, lucru rar întâlnit astăzi, din păcate.

Am decis să îmi urmeaz inima. (…) Sunt o femeie împlinită, fericită, optimistă și care are visuri. Nu îmi este teamă de muncă, fac totul cu răspundere și pasiune. Sunt conștiincioasă și duc totul la îndeplinire. Sunt un om pe care te poți baza în orice moment și respect oamenii din jurul meu.„

Pentru a înţelege cât de important este să facem ceea ce ne place, important este să ştim cum putem ajunge acolo. În primul rând, specialiştii ne spun că job-ul nu ar trebui văzut ca un loc de muncă propriu-zis. Cum se poate întâmpla asta? Alegându-l pe baza abilităţilor proprii. Cu cât ne pricepem mai mult să facem un anumit lucru, cu atât vom fi mai pricepuţi în domeniul respectiv, iar asta va veni la pachet cu mai multă motivaţie, mai puţin stres şi cu o doză mai mare de energie în fiecare zi. În plus, reprezintă modalitatea ideală de a ne pune în valoare cunoştinţele. O listă a lucrurilor pe care ne place să le facem poate ajuta în această alegere importantă pentru acum şi pentru viitor.

În al doilea rând, specialiştii ne spun să filtrăm cât mai bine informaţiile primite. Deşi cei din jur „ştiu mai bine” ce şi când ni se potriveşte, esenţial este ca alegerea să ne aparţină. Carmen Barcan crede cu tărie că este în regulă să ne asumăm riscuri calculate şi să ne reînventăm!

„Suntem liberi să alegem, liberi să devenim fericiți prin propria opțiune! Tu ce spui? Ai curajul să-ți creezi o nouă viață? Stai! Reflectă, în loc să te lași măcinat de gânduri. Învață să ai încredere!”

În al treilea rând, nu trebuie să uităm că lumea evoluează permanent, iar noi trebuie să facem la fel. Ca să fim în concordanţă cu ce se întâmplă în jurul nostru, este nevoie nu doar să ne dezvoltăm competenţele existente, ci şi să dobândim unele noi. Cu cât ştim să facem mai multe lucruri, cu atât vom fi mai căutaţi.

Sunt lucruri care ne aduc mai aproape de a face ceea ce ne dorim, cum ne dorim şi când ne dorim, însă doar dacă renunţăm la scuze- la “Nu pot”, „Nu ştiu”, „Nu merit”, ne spune Carmen Barcan. O schimbare de mentalitate este esenţială în reuşită.

„Suntem diferiţi pentru că facem alegeri diferite. Ceea ce ne diferenţiează este modul în care gestionăm lucrurile. Orice lucru se obţine cu greutate, ceea ce presupune pentru absolut oricine: răbdare, organizare şi constanţă zilnică.”

Să ne simţim utili, să avem o perspectivă asupra evoluţiei, să avem relaţii bune cu cei din jur sunt alte aspecte care pot contribui la starea noastră de fericire la locul de muncă, fie că acesta este într-o companie sau pus pe picioare de noi înşine.

Şi pentru că terapeutul Carmen Barcan pune accent pe progres, ne sfătuieşte să ştim să prioritizăm lucrurile pe care le avem de făcut şi să încercăm să împlinim cât mai multe dintre ele, în fiecare zi. Acest lucru ne oferă satisfacţia că am dus la capăt cu succes anumite sarcini.

De-a lungul timpului, Carmen Barcan a schimbat nu doar corpul, ci şi percepţia asupra vieţii a sute de persoane care au trecut pragul cabinetului ei: „A reuşi în viaţă este să faci corect încă de la început totul. Baza întotdeauna susţine stilul de viaţă sănatos pe care dorim să îl implementăm.”

Premiată în cadrul unor evenimente de prestigiu, Carmen Barcan a adăugat recent un nou trofeu în vitrina cu distincţii: în luna iulie 2021, a participat la cea de-a doua Gală Internaţională I Success Awards, care a avut loc la Cannes, acolo unde a primit diploma pentru „Cel mai bun program de slăbit şi cel mai bun concept de beauty”.

Pe Carmen Barcan o găsiţi şi pe reţelele de socializare!

  • Facebook: @Carmen Barcan
  • Instagram: @Carmen_Barcan.ro

 

COMMENTS

DISQUS: 0