Billie Eilish și Anya Taylor-Joy, printre noii membri ai AMPAS, instituția care decernează premiile Oscar.

Billie Eilish și Anya Taylor-Joy, printre noii membri ai AMPAS, instituția care decernează premiile Oscar.

Academia de film americană (AMPAS) a publicat marţi o listă cu 397 de profesionişti din industria cinematografică pe care îi invită să facă parte din rândurile sale în cadrul celui mai recent demers întreprins de instituţia ce decernează premiile Oscar în vederea sporirii diversităţii membrilor săi, informează DPA.

Reprezentând 54 de ţări, lista de invitaţi include nume cunoscute din industria de divertisment, precum Ariana DeBose, Billie Eilish, Jamie Dornan şi Anya Taylor-Joy, dar şi numeroşi artişti, cineaşti, producători şi alţi profesionişti din industria filmului cu nume mai puţin sonore. Grupul include 71 de nominalizaţi la Oscar, printre care Jessie Buckley, una dintre protagonistele filmului ”The Lost Daughter”, şi Jesse Plemons, nominalizat pentru interpretarea din ”The Power of the Dog”, precum şi 15 premiaţi cu Oscar, printre care Troy Kotsur, recompensat pentru rolul secundar din pelicula ”CODA”.

Întrucât AMPAS îşi continuă demersul în vederea creşterii gradului de diversitate atât în rândul organizaţiei, cât şi în ansamblul industriei, 44% dintre membrii promoţiei de propuneri din 2022 se identifică drept femei, iar 37% aparţin unor comunităţi etnice şi rasiale subreprezentate. Jumătate dintre aceştia provin din alte ţări decât Statele Unite.

Anunţul vine într-un moment de răscruce pentru AMPAS, care va fi condusă de luna viitoare de Bill Kramer, directorul Muzeului Academiei, după ce acesta va prelua funcţia de la actualul director executiv, Dawn Hudson, care a condus instituţia timp de 11 ani transformatori şi pe alocuri tumultuoşi.

 

Citește continuarea pe Agerpres.ro

 

Sursă: www.agerpres.ro

COMMENTS

DISQUS: 0