Bolile grave pe care le putem face dacă nu dormim suficient

Bolile grave pe care le putem face dacă nu dormim suficient

Alimente indicate pentru cei cu intoleranță la lactoză
Unul dintre cele mai folosite medicamente este un real pericol
Detox- Centru de slăbire rapidă și tonifiere, remodelare corporală și recuperare medicală ,, Mens sana in corpore sano „- Minte sănătoasă în corp sănătos ,la- Fit 4You Premier Spa Detox& Wellness Center
Dr. Mădălina Trofin: „Alăptarea, soluția pentru dinți sănătoși”
De ce e mult mai sănătos să faci duș nocturn

Știați că lipsa somnului produce efecte similare consumului de alcool? Nesomnul afectează pe rând toate organele. Apar dificultăţi de concentrare şi tulburări de memorie, dar şi o serie de complicaţii: diabet, boli cardiovasculare, sau neurologice.

Privarea de somn este o boală a omului activ, care aglomerează tot mai multe activităţi în cele 24 de ore. Medicii spun că în special tinerii au această problemă.

„Omul modern doreşte să facă foarte multe lucruri şi să le facă repede, bine şi cu maxim de eficienţă. Fiind presat de toate aceste lucruri sare etape. Sare etape din odihnă, se biciuieşte. Sare etapele de linişte propriu-zisă”, a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, neurochirurg.

Durata medie a somnului a scăzut

Studiile arată că durata medie a somnului de noapte a scăzut cu una-două ore, comparativ cu acum 100 de ani. Adică în loc de şapte-opt ore, cât recomandă specialiştii, cei mai mulţi oameni dorm mai puţin de şase. Iar atunci când stilul de viaţă este dezechilibrat, odihna este primul lucru care are de suferit. Unele studii chiar compară efectele somnului insuficient cu cele ale consumului de alcool.

S-a constatat că după cele 16 ore de nesomn, gradul nostru de ameţeală este echivalent unei alcoolemii de 0,05. Dacă ne ducem către 20-21 de ore de deprivare de somn, gradul de alcoolemie se pare că creşte până la 0,08„, a mărturisit dr. Oana Deleanu, medic primar pneumolog cu competență în somnologie.

 

COMMENTS

DISQUS: 0