Botox versus Acid Hialuronic! Afla de la specialişti!

Botox versus Acid Hialuronic! Afla de la specialişti!

Exista adesea confuzia ca procedurile estetice cele mai eficiente si cu rezultate foarte bune sunt realizate cu botox, si ca acidul hialuronic este doar o substanta prezenta in produsele de ingrijire. Total gresit! Ambele sunt substante care se injecteaza sub piele pentru a corecta si/sau mari anumite zone. Intotdeauna, BOTOX se injecteaza in zonele unde vrei sa relaxezi, iar ACIDUL HIALURONIC, in zonele unde vrei sa umpli. Cele 2 substante nu sunt similare, scopurile folosirii lor sunt diferite. Ele pot fi combinate in remodelarea aceluiasi chip, atunci cand este necesar, completandu-se una pe alta.

In primul rand ar trebui sa aflam ce inseamna si ce face exact fiecare!

Toxina botulinica

Botoxul este denumirea prescuratata pentru toxina botulinica. Substanta poate fi injectata in cantitati mici, direct in muschii de expresie ai fetei pentru a relaxa musculatura faciala. In acest fel, este blocata temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervii faciali catre musculatura din zona injectata. Injectiile cu toxina botulinica sunt eficiente in special in tratamentul ridurilor de expresie din zona fruntii, glabelei (zona dintre sprancene), coltului ochilor, dar si pentru ridicarea sprancenelor.

Tratamentul dureaza aproximativ 10-15 minute si nu necesita perioada de recuperare. Efectul devine vizibil dupa cateva zile, este maxim la 2 saptamani dupa injectare. Efectul este unul temporar si se mentine intre 3 si 6 luni in functie de zona tratata , iar interventia poate fi refacuta ulterior

Aflam de la managerul clinicii Beauty Art Aesthetics, Mădălina Brindușescu despre tratamentul cu botox.  

,,Ridurile au devenit inamicul numarul unu nu doar a femeii moderne, ci si a barbatului modern. Impotriva lor este pregatit tratamentul cu botox sau toxina botulinica. Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tineri pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si a elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat. Deasemenea pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa. Tratamentul cu injectii Botox este o procedura simpla si sigura. Botox-ul se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sunt necesare intre  4–10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza cantitate mica de toxina botulinica, durerea este minora.”

Acidul hialuronic

Spre deosebire de toxina botulinica, acidul hialuronic este o substanta care este produsa in mod natural de corp.

Functia sa principala este de a retine apa pentru a mentine tesuturile bine hidratate. In momentul in care este injectat in piele, imperfectiunile sunt reduse, iar zona hidratata.

Una dintre cele mai populare intreventii cu acid hialuronic este cea de augmentare a buzelor . Prin intermediul acesteia, buzele devin mai mari si mai conturate.

De asemenea, acidul hialuronic este utilizat in ameliorarea ridurilor de la colturile gurii, dar si pentru tratarea cearcanelor, a barbiei, liniei mandibulare, a santurilor nazo-geniene sau pentru rinocorectie. Spre deosebire de botox, care blocheaza contractia  muschilor faciali, acidul hialuronic este utilizat pentru umplerea ridurilor de repaos sau a celor fine cauzate de imbatranirea cutanata. Se mai poate folosi in scopul remodelarii faciale, in special in umplerea pometilor, pentru netezirea urmelor inestetice cauzate de acnee

Efectul acidului hialuronic poate varia de la 4 la 8 luni sau chiar mai mult, in functie de zona in care se injecteaza si de tipul de substanta utilizata.

Pe langa utilizarea in domeniul infrumusetarii, acidul hialuronic are utilizari si in domeniul medicinei tratand mai multe probleme precum:

Osteoporoza– datorita capacitatii sale de a lubrifia si de a proteja articulatiile si cartilajele, acidul hialuronic poate fi administrat pe cale orala sau poate fi injectat pacientilor care sufera de osteoporoza. Acesta are rolul de a amortiza socurile din articulatii.

Probleme la nivelul ochilor– in timpul interventiilor chirurgicale precum tratarea cataractei, transplantul de cornee sau repararea retinei, acidul hialuronic se administreaza cu scopul de a inlocui fluidele naturale, astfel incat ochiul sa ramana umed si hidratat. Acidul hialuronic mai este folosit si pentru a trata sindromul de ochi uscat.

Trateaza problemele respiratorii-unele studii au demonstrat faptul ca aerosolii pe baza de acid hialuronic pot trata hiperactivitatea bronsica la persoanele care sufera de astm sau bronhopneumopatie cronica obstructiva

In concluzie, atat Botoxul cat si Acidul Hialuronic aduc beneficii utilizatorilor  care doresc  interventii  non-invazive pentru infrumusetare dar si pentru tratarea anumitor problem medicale . Botoxul se ocupa de ridurile de la nivelul fruntii, dintre sprancene si din jurul ochilor iar acidul hialuronic este solutia pentru ridurile din zona gurii si obrajilor, fiind de asemenea folosit pentru a creste volumul buzelor si pometilor.

Ambele proceduri pot fi facute la clinica Art Beauty Aesthetics, un loc in care doamnele apeleaza la cele mai exclusiviste tehnici de injectare si proceduri complexe.

 

Clinica Beauty Art Aesthetics are în palmares premii de excelență:

Clinica Beauty Art Aesthetics a fost premiată la Gala ,,Health, Beauty & Lifestyle Awards”. Anterior acestei gale, clinica, prin Mădălina Brindușeșcu, a obținut premii în 2018 la Gala ,,Femei de succes” și  la Gala ,,Performanței și Excelenței”, iar recent a primit premiul pentru cea mai buna clinică de estetică minim invazivă la gala I Success dedicată Oamenilor de Succes si Femeilor de Succes.

Printre persoanele publice care frecventează clinica Beauty Art Aesthetics se numără Prințesa Lia, solistele Elena Ionescu ex-Mandinga, Adina de la Heaven, Misha, Andreea Loulou și Francisca, vedetele tv Maria Simion, Daniela Crudu și sora ei, Ana, Roxana Marcu, Sânziana Buruiană și Beatrice Mamara de la „Bravo, ai stil!”, interpretele de muzică populară Elena Merișoreanu, Bianca Rus și Claudia Ghițulescu, dar și actrița Eugenia Șerban.

 

Pentru detalii, informații și programări:

Clinica Beauty Art Aesthetics

0722 296 007

[email protected]

 

COMMENTS

DISQUS: 0