Căpitanul lui Real Madrid, Nacho, își încheie cariera la club după 23 de ani

Căpitanul lui Real Madrid, Nacho, își încheie cariera la club după 23 de ani

Fundașul și căpitanul echipei Real Madrid, Nacho Fernandez, a decis să părăsească clubul după o carieră impresionantă de 23 de ani pe Santiago Bernabeu. Anunțul a fost făcut marți de către clubul din LaLiga, marcând astfel sfârșitul unei ere pentru unul dintre cei mai dedicați și loiali jucători ai echipei.

O carieră plină de succes

Nacho, în vârstă de 34 de ani, a acumulat un palmares impresionant la Real Madrid, câștigând șase titluri de Liga Campionilor, patru titluri LaLiga și două Copa del Rey. De-a lungul carierei sale, fundașul spaniol a jucat 364 de meciuri pentru echipa sa de suflet, contribuind la una dintre cele mai de succes perioade din istoria clubului.

„Real Madrid anunță că Nacho, căpitanul echipei noastre, a decis să își încheie cariera de jucător la Real Madrid”, a declarat clubul spaniol într-un comunicat oficial. „Real Madrid dorește să își exprime recunoștința și afecțiunea față de Nacho, una dintre marile legende ale clubului nostru.”

Recunoștința clubului

Președintele Real Madrid, Florentino Perez, a subliniat importanța lui Nacho pentru club, menționând că acesta a fost un exemplu pentru toți, încă de la venirea sa la academia de tineret a clubului în 2001. „Nacho a fost întotdeauna un exemplu pentru toată lumea și a primit afecțiunea, recunoașterea și admirația tuturor suporterilor madridistas”, a declarat Perez.

Posibila mutare în Saudi Pro League

În ciuda plecării sale de la Real Madrid, cariera lui Nacho nu pare să se încheie aici. Numele său a fost legat de o posibilă mutare la echipa Al-Qadsiah din Saudi Pro League, ceea ce ar putea reprezenta un nou capitol interesant pentru fundașul spaniol.

Un exemplu de loialitate și dedicare

În 2001, Nacho s-a alăturat academiei de tineret a clubului la vârsta de doar 10 ani și a rămas loial culorilor Realului până la debutul său în prima echipă în 2012. De atunci, a apărat tricoul alb timp de 12 sezoane, contribuind la numeroase victorii și trofee. „În acest timp a jucat 364 de meciuri și a câștigat 26 de trofee: 6 Cupe Europene, 5 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 4 Supercupe Europene, 4 campionate spaniole, 2 Copa del Rey și 5 Supercupe ale Spaniei,” a adăugat Perez.

Contribuția internațională

Pe lângă succesele de la club, Nacho a avut și o carieră internațională de succes, câștigând Campionatul European Under-21 și Liga Națiunilor cu echipa națională a Spaniei. În prezent, el participă la Campionatul European UEFA 2024 din Germania, continuând să reprezinte cu mândrie culorile Spaniei.

Concluzie

Plecarea lui Nacho Fernandez marchează sfârșitul unei ere la Real Madrid. Fundașul a lăsat o amprentă de neșters în istoria clubului și va fi întotdeauna amintit ca un simbol al loialității și dedicării. Real Madrid și fanii săi îi mulțumesc pentru toate momentele memorabile și îi urează mult succes în viitoarele sale provocări.

COMMENTS

DISQUS: 0