Carmen Barcan: ,,Nu cred în diete-minune! Cred însă în în reguli şi în disciplină!” Interviu exclusiv cu terapeutul anului 2021

Carmen Barcan: ,,Nu cred în diete-minune! Cred însă în în reguli şi în disciplină!”  Interviu exclusiv cu terapeutul anului 2021

A lăsat în urmă o carieră în Economie şi s-a dedicat unui vis. Carmen Barcan a făcut, la un moment dat în viaţă, un pas uriaş şi plin de curaj: a pornit pe drumul tratamentelor faciale şi corporale, din dorinţa de a reda oamenilor încrederea în ei înşişi. Şi a reuşit! Astăzi, este cunoscută drept un promotor al vieţii sănătoase. Nu crede în diete-minune, ci în muncă, în determinare şi în efectele fantastice pe care gândirea pozitivă le are asupra noastră, a tuturor.

În contextul în care, la nivel mondial, un adult încearcă peste 100 de regimuri de slăbit într-o viaţă şi tot nu reuşeşte să găsească dieta potrivită lui, terapeutul anului 2021, Carmen Barcan ne-a oferit un interviu exclusiv în care ne-a dezvăluit cum dăm de urma… „reţetei perfecte” pentru noi, dar şi cât de mult contează să avem un aliat în lupta cu kilogramele.

 

  1.  Sunteți cunoscută drept Omul care schimbă vieți. Cum reușiți să oferiți din energia dumneavoastră și celorlalți, fără să vă încărcați cu lucruri mai puțin plăcute?

Niciodată problemele celorlalţi nu mă încarcă negativ. Sunt un om cu o energie pozitivă şi reuşesc să împart această stare de bine şi optimism tuturor celor cu care interacţionez. Totul se întâmplă într-un mod firesc, nu fac ceva special în acest sens, aşa sunt eu: iubesc oamenii, ştiu să îi ascult şi să îi îndrum atunci când este cazul.

 

  1. Gândește pozitiv este un îndemn pe care îl știm cu toții, dar pe care prea puțini îl punem și în practică. Cum determinați pacienții să facă acest lucru?

Este simplu. Atunci când te confrunţi cu o problemă importantă, pe care nu ştii să o rezolvi, te uiţi repede în trecut: Oare cu câte probleme de acest gen sau mult mai complicate nu te-ai confruntat? Ai reuşit cu siguranţă să le rezolvi, chiar şi atunci când părea imposibil. Ştiţi cum se spune: Viaţa nu îţi dă decât cât poţi duce. Gândirea pozitivă atrage după sine şi găsirea unei soluţii, important este să nu ne pierdem cu firea şi să folosim logica în absolut orice.

 

  1. De ce este esențial ca în lupta cu kilogramele să avem un aliat specializat?

Nu inventăm noi roata! Întotdeauna când nu ne pricepem, trebuie să cerem ajutorul celor care ştiu să facă foarte bine acest lucru. Avem nevoie de un specialist pentru a demara corect procesul de slăbire, pentru a nu pune în dificultate sănătatea, ci, dimpotrivă, pentru a o ajuta, pentru a o îmbunătăţi. Avem nevoie de sfaturi, de îndrumare, de tot ce ţine de programul pe care noi dorim să îl implementăm. Atunci când problema cu care ne confuntăm este rezolvată cu ajutorul unui specialist, putem spune că am reuşit să facem corect lucrurile şi să obţinem rezultatul cel mai bun.

 

  1.  Cât de mult contează dieta în procesul de slăbire și cât de mult, psihicul?

Pentru a respecta o dietă, trebuie să respectăm practic nişte reguli. A respecta reguli vine din disciplină, disciplina, din cunoaştere. Cunoaşterea se regăseşte   într-un psihic sănătos. Cu alte cuvinte, legătura dintre psihic şi a respecta o dietă este mult mai mare decât ne putem noi imagina. Când ai un psihic sănătos, eşti capabil să respecţi nişte reguli, pentru a ţine o dietă potrivită, personalizată în ceea ce te priveşte, pentru a reuşi să îţi îmbunătăţeşti sănătatea.

 

  1. Cum îi convingeți pe oameni că nu toți suntem la fel și că dietele trebuie personalizate ca să și funcționeze?

Atunci când oamenii apelează la serviciile mele, nu îşi pun problema că recomandările alimentare sau procedurile nu sunt cele mai bune. Noi suntem diferiţi, automat ceea ce ni se potriveşte este tot într-un mod diferit abordat. Avem înălţime diferită, kilograme diferite, starea de sănătate nu este la toţi la fel. Automat se face o anamneză şi apoi se trag concluziile potrivite. Şi procedurile, dar şi dieta sunt diferite de la o persoană la alta. Niciodată nu s-a pus problema ca cineva să nu fie de acord sau să dorească recomandările pe care i le-am dat altcuiva sau dietele care sunt acum la modă pe Internet. Întotdeauna când pacienţii apelează la un specialist, ştiu că îndrumările pe care acesta le face sunt cele mai bune!

 

  1. Ce pericole se ascund în spatele unor diete alese la întâmplare?

Personal nu cred în diete-minune, într-o dietă care să funcţioneze cap-coadă pentru toate persoanele! Cred în reguli, în disciplină, în ajutorul pe care îl poate acorda o persoană autorizată. Cu alte cuvinte, atunci când dorim să facem o schimbare în ceea ce priveşte sănătatea noastră, aspectul fizic, trebuie să o facem într-un mod organizat şi inteligent.

Sunt multe premiile pe care Carmen Barcan le-a primit de-a lungul anilor, datorită rezultatelor obţinute. Cele mai noi trofee vin de la primele două Gale Internaţionale I Success Awards. În mai 2021, la Dubai, Carmen Barcan a fost distinsă cu premiul „Excelenţă în transformări corporale”, iar în iulie 2021, la Cannes, cu trofeul pentru „Cel mai bun program de slăbit şi cel mai bun concept de beauty”.

Pe Carmen Barcan o găsiţi şi pe reţelele de socializare!

  • Facebook: @Carmen Barcan

Instagram: @Carmen_Barcan.ro

COMMENTS

DISQUS: 0