Carmen Barcan – Terapeutul anului 2021

Carmen Barcan – Terapeutul anului 2021

Carmen Barcan este o femeie a secolului XXI în adevăratul sens al cuvantului, pe scurt un exemplu pentru multe alte persoane. Terapeut si promotor al unui stil de viață sănătos, ea este implinita si pe plan personal, bucurandu-se de o familie frumoasa si fericita. Carmen Barcan are o carieră de specialist in terapii de slabit, remodelare corporala si tratamente faciale, apreciată și recunoscută la nivel național, câștigând premiul pentru ”Cel mai bun terapeut al anului 2021” în cadrul Galei I Success Health, Beauty & Lifestyle Awards. Acestă distincție nu este singura pe care a primit-o de-a lungul anilor; mai detine in palmares premiul pentru „Excelenta in sanatate si frumusete”, „Excelenta in terapii de slabit si sculptura corporala” şi multe altele. Practica atletismul la categoria „masters”, câștigand titlul de Campioană Națională la maraton in 2018, Campioană Natională 10.000 de pași tot in anul 2018 si vicecampioana nationala la Semimaratonul Balcanic pe echipe. Motto-ul dupa care se ghideaza in activitatea sa este nu altul decat titlul rubricii in ziarul Desteptarea: „Viata e facuta din alegeri”.

 1. Cum a luat năștere pasiunea dumneavoastră de a vindeca sufletul, mintea și trupul?

 

„Totul a început în urmă cu 13 ani, atunci când am decis să îmi urmez inima, să fac ceea ce îmi place cel mai mult. Am renunţat la tot ce ţine de domeniul economic si am hotărât să fac oamenii fericiţi prin terapii de înfrumuseţare. Fericirea deplină înseamnă suflet, minte şi corp, dar întotdeauna ceea ce vedem în oglindă ne influenţează cu adevărat mintea şi nu în ultimul rând sufletul. Atunci când suntem mulţumiţi cu noi şi sufletul nostru este împăcat. Împlinirea pe care o simţim este dirijată întotdeauna de o minte sănatoasă. Starea noastră conturează personalitatea, aşadar sufletul, mintea şi corpul trebuie să fie de aşa manieră încat să funcţioneze la unison întotdeauna. Acest unison înseamnă fericire.”

 1. Anul acesta va fost oferit premiul de “Cel mai bun terapeut al anului 2021” în cadrul Galei I Success. Ce înseamnă acest premiu pentru dumneavoastră?

 

„Acest premiu pentru mine înseamnă recunoaşterea muncii. Recunoaşterea muncii este foarte importantă pentru mine. Mi-am dorit mult acest premiu, am muncit pentru a avea rezultate multe şi frumoase. Mi-am dorit mereu sa fac oamenii fericiţi deoarece ştiu de când eram copil că fericirea mea înseamnă în primul rând fericirea celorlalţi. Aşa am crescut şi aşa îmi place să cred ca va fi şi de acum încolo. Iubesc oamenii, iubesc natura, iubesc viaţa. Toate aceste lucruri pentru mine înseamnă credinţa în Dumnezeu. Ce poate fi mai frumos decât să îl iubeşti pe Dumnezeu?”

 

 1. Pentru că am vorbit despre acest premiu, nu putem să îl omitem pe Bogdan Pavlică, omul care a trecut printr-o transformare corporală incredibilă cu ajutorul dumneavoastră și care va fost alături în timpul decernării. Cum v-ați raportat la situația inițială și care au fost problemele întâmpinate pe parcurs?

 

„Bogdan Pavlică, om de radio, îmi este prieten acum. Un om pe care îl respect şi îl preţuiesc. Nu a fost uşor să obţinem rezultatul, adică 50 kg mai puţin pe cântar. Ceea ce consider cel mai important este modul de viaţă implementat de-a lungul timpului. Cum orice lucru bun în viaţa se obţine cu greutate, aşa a fost şi drumul nostru, dar nu ne plângem, ci dimpotrivă suntem fericiţi de rezultat.”

 

 

 1. Cum decurge o primă întâlnire cu un client sau posibil client? Există o evaluare fizică cât și pshihică?

 

„De fiecare dată se face o anamneză. Este necesar acest lucru deoarece de la bun început ne dorim să reuşim. A reuşi în viaţă este să faci corect încă de la început totul. Baza întotdeauna susţine stilul de viaţă sănatos pe care dorim să îl implementăm. Se creează pe parcurs o legatură de suflet, bazată pe respect şi admiraţie. Evaluarea fizică si psihica se face daca consider necesar şi acest lucru se realizează în colaborare cu specialistul care se ocupa de acest segment. Fac trimiterile necesare atunci când este cazul.”

 

 1. S-a întâmplat vreodată să nu reușiți să obțineți rezultatele dorite? Dacă răspunsul este afirmativ, cum ați gestionat situația?

 

,, Am rezolvat foarte multe cazuri adică toate persoanele care mi-au cerut ajutorul au avut rezultate. Întradevar, cele mai multe persoane au slăbit peste 25-30 de kilograme. Foarte multe se încadrează între 10 şi 25 de kilograme şi sunt şi foarte multe cazuri rezolvate cu peste 40 de kilograme. Toţi cei care au slăbit au obţinut acest rezultat îmbunătăţindu-şi în primul rând sănătatea şi implementând un stil de viaţă curat. Nu ştiu daca poţi vorbi despre noroc, eu zic că nu, mai degrabă despre foarte multă muncă, implicare şi dăruire. Asta am făcut cu fiecare caz în parte, cu fiecare persoană cu care am lucrat şi lucrez. Îmi pasă de fiecare în parte şi îmi doresc să fie fericiţi. Fericirea lor înseamnă împlinirea mea şi le mulţumesc pentru acest lucru.”

 

 

 

 

 1. Miss Fitness Universe 2019, Anca Bucur spune într-un video că suntem 80% nutriție și 20 % mișcare. Dumneavoastră ce părere aveți despre această afirmație? Cât la % contează procedurile terapeutice și cât la % un stil de viață sănatos?

 

„80 % nutriție, 20 % mișcare fizică. Da, este adevărat într-un anumit context, atunci când luăm în calcul mișcarea fizică și alimentația. Dar atunci când ne bazăm pe procedurile aferente terapiei se schimbă lucrurile. Acestea își aduc aportul considerabil preluând un procent important. Metabolismul astfel se echilibrează și puterea organismului de a răspunde la stimuli este destul de ridicată. Cu alte cuvinte, tot ceea ce are legătură cu terapia recomandată de mine ne ajută să dobândim un stil de viață sănătos mult mai rapid.”

 

 

 1. Care sunt principiile stilului de viață sănătos pe care îl promovați? Ce reprezintă ele pentru dumneavoastră?

 

,, Principiile unui stil de viaţă sănătos înseamnă pentru mine mult mai mult decât am auzit pe alţii dând răspuns la această întrebare. Înseamnă alimentaţie sănătoasă, înseamnă odihnă, mişcare fizică, înseamnă bunătate, înseamnă prieteni adevăraţi, înseamnă o familie reuşită, înseamnă inimă bună cu alte cuvinte, tot ce ţine de credinţă. Când îl ai pe Dumnezeu în suflet, eşti un om bun şi faci lucrurile să funcţioneze. Te iubeşti, îţi iubeşti aproapele, faci întotdeauna să funcţionezi la parametrii normali. Când funcţionezi la parametrii normali, aduci o contribuţie societăţii. Aceste principii sănătoase fac ca viaţa noastră să fie frumoasă din toate punctele de vedere.”

 

 1. Motto-ul și conceptul dumneavoastră este “ Viața este făcută din alegeri”. În ce moment al vieții ați realizat asta?

 

,, Într-adevăr motto-ul meu este ,,Viaţa este făcută din alegeri”, este şi titlul rubricii pe care o semnez în ziarul Deşteptarea, va fi şi titlul cărţii care va apărea la finalul acestui an. În urmă cu 13 ani, fără să gândesc prea mult, am făcut o alegere importantă, m-am bazat pe intuiţie şi totodată mi-am ascultat inima. Am spus atunci pentru prima oară ,, Viaţa este făcută din alegeri”. Am ales să-mi urmez pasiunea şi am reuşit. Aceste lucru poate fi realizat şi în alt context atunci când trebuie să faci o schimbare.2

 

 1. Vă simțiți supusă provocarilor? Cum reușiți să le faceți față?

 

,,Îmi plac provocarile întotdeauna. Să spun drept, le caut tot timpul. Așa reușesc să creez. Sunt deschisă la nou și îmi place tot ce este dificil deoarece mulțumirea sufletească este la un nivel mult prea înalt ca să poată fi exprimată în cuvinte. Orice caz atipic este pentru mine o provocare frumoasă și întotdeauna reușesc să fac față. Ba mai mult, rezultatul final este fabulos”

 

 1. Ce înseamnă acest termen pentru dumneavoastră? Cum l-ați defini în raport cu familia și carieră?

 

,, Echilibrul înseamnă totul pentru mine adică: fericire şi împlinire. Poţi să fii foarte bun în cariera până la un moment dat, poţi avea rezultate foarte bune până într-un anumit punct însă, pentru a excela este nevoie de mult mai mult. Atunci intervine viaţa personală. Familia este cea care susţine această constantă în carieră”

 

 1. Având în vedere situația actuală, ce le-ați sugera oamenilor pentru bunăstarea spiritelor lor?

 

,,Pentru mine speranţa, iubirea, prietenia şi recunoştinţa nu vor dispărea niciodată. Simt că sunt pe calea cea bună în armonie deplină cu Dumnezeu şi nu îmi pasă de nimic altceva. Nu mă voi schimba niciodată şi voi fi mereu EU. Fiecare dintre noi, cei ce căutăm adevărul, devenim nelinistiţi când ne vedem înconjuraţi de nedreptate şi minciuni care ne lasă cu un sentiment de amărăciune. Aşadar, nu te nelinişti în privinţa zilei de mâine căci cele mai preţioase  lucruri pe care ni le-a dat viaţa nu au fost scrise nici cântate vreodată. Ele au fost si vor fi de-a lungul timpului doar în sufletul şi inima celor care le-au experimentat. De aici încolo singuri trageţi concluzia.”

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0