Carmen Barcan: “Totul se poate! Totul se rezolvă! La treabă!”

Carmen Barcan: “Totul se poate! Totul se rezolvă! La treabă!”

Este un exemplu viu al unei femei de succes, un model de urmat, care după aproape 20 de ani de muncă în domeniul economic, a hotărât să își dedice viața unei pasiuni. În plus, este o soție fericită, mamă a doi copii minunați și este înconjurată de oameni remarcabili, cărora le-a schimbat destinul. “Viața e făcută din alegeri” este motto-ul după care se ghidează și totodată este titlul rubricii pe care o semnează cu succes de peste 90 de ediții în ziarul “Deșteptarea”. Practică atletismul la categoria Masters, obținând titlul de Campioană Națională la Maraton în anul 2018 și este un promotor al unei vieți echilibrate. Consideră că, prin practicarea terapiilor de redare a echilibrului emoțional, a înfrumusețării sufletului și chipului, punând accent pe naturalețe, oamenii pot fi fericiți!

În plus, Carmen Barcan schimbă destinul oamenilor prin terapii corporale și faciale personalizate și o dietă echilibrată într-un timp scurt.

  1. Cine este Carmen Barcan? Ce ne puteți spune despre dvs.?

Carmen Barcan este un terapeut specializat în tratamente faciale și corporale, dar și un promotor al stilului de viață sănătos. Am 49 de ani, sunt căsătorită cu un om remarcabil, Dr. Nicolae Barcan, medic chirurg, și am doi copii minunați: Marina și Lucian.

Iubesc frumosul în absolut orice, motiv pentru care discreția și decența îmi sunt repere importante în viață, deoarece doresc să mă înconjur numai de oameni de valoare. Sunt o femeie împlinită, fericită, optimistă și care are visuri. Nu îmi este teamă de muncă, fac totul cu răspundere și pasiune. Sunt conștiincioasă și duc totul la îndeplinire. Sunt un om pe care te poți baza în orice moment și respect oamenii din jurul meu.

“Suntem diferiți pentru că facem alegeri diferite. Ceea ce ne diferențiază este modul în care gestionăm lucrurile.”

  1. De ce “viața e făcută din alegeri”? Ce înseamnă pentru dvs. acest concept?

Suntem puși la încercare atunci când temători, extenuați sau ispitiți căutăm cu disperare răspunsul corect. Ce alegeri să facem? Acționăm imediat, din impuls, cedăm, renunțăm la visurile noastre sau respectăm în mod egal valoarea, obiectivul și succesul? În ultimă instanță, totul se reduce la alegerile pe care le facem în viață și la impactul pe care acestea, corecte sau nu, îl pot avea asupra noastră. Viața e făcută din alegeri! Suntem diferiți pentru că facem alegeri diferite. Ceea ce ne diferențiază este modul în care gestionăm lucrurile. De noi depinde să fim sănătoși, frumoși, și nu în ultimul rând, fericiți. Noi alegem ceea ce vrem să fim! Alegerile sunt la îndemâna noastră!

Viața e făcută din alegeri” este motto-ul care a luat naștere într-un mod firesc și s-a transformat într-un concept. Este și titlul rubricii pe care o semnez în ziarul „Deșteptarea” de peste 90 de ediții. Acest concept – „viața e făcută din alegeri” – înseamnă practic, normalitate! Tot ce facem în timpul procesului de slăbire ține strict de decizia fiecăruia. Programul este personalizat, deoarece rezultatele sunt mult mai rapide și stilul de viață sănătos este implementat mult mai ușor. „Viața e făcută din alegeri” este și titlul cărții pe care o voi lansa anul acesta.

  1. Ați practicat atletismul; ce înseamnă acest sport pentru dvs.? Ce diplome și medalii ați primit până acum?

Practic atletismul și acum, la categoria Masters (45-50 de ani), însă nu am făcut dintotdeauna sport. În urmă cu ceva timp am decis să pornesc pe acest drum, deoarece sănătatea mea nu era într-o condiție tocmai optimă. Pe atunci, alergatul era o formă de a mai vindeca. Și așa am început să practic atletismul. Sunt Campioană Națională la Maraton (categoria Masters) și Campioană Națională la 10.000 m (șosea) în 2018, tot la categoria Masters. Sunt medaliată cu bronz la Semimaraton în 2018 și medaliată cu argint la Campionatul Balcanic (Masters) în 2019, pe echipe. În anii precedenți am fost Campioană Națională la categoria Masters de mai multe ori. Totul din pasiune! Nimic nu a fost dus la extrem, căci sănătatea este pe primul loc! Nu am făcut din atletism un mod de a mă dezechilibra, ci dimpotrivă am încercat întotdeauna să îmi îmbunătățesc sănătatea. Mă simt mult mai bine, am tonusul mai bun și arăt fizic așa cum mi-am dorit mereu. De când practic acest sport pot să spun că sunt campioană din toate punctele de vedere!

  1. Cum vă vedeți peste 10 ani?

La fel de fericită! Sunt o femeie împlinită, deoarece am o familie frumoasă și sănătoasă, o profesie pe care am ales-o din pasiune și sunt înconjurată de oameni minunați. Doresc să păstrez ceea ce am obținut cu muncă! Am luptat să ajung să am toate aceste valori. Mă consider o femeie bogată sufletește, deoarece simt că Dumnezeu mă iubește și este mândru de mine. Dacă veți citi articolul “Un loc în inima ta” veți înțelege la ce fac referire!

  1. Vă place să vindecați suflete și să aduceți zâmbetul pe buzele celor care vă trec pragul, dar timp pentru dvs. mai aveți? Cum vă păstrați optimismul?

Am timp și pentru mine” – este titlul articolului pe care l-am scris în ziarul „Deșteptarea”. Nu aș putea să ajut alte persoane să fie ceea ce sunt dacă nu mi-aș acorda și mie suficient timp. Da! Am timp și pentru mine! Mă organizez suficient de bine și reușesc! Toată viața am fost un om optimist și cred că m-am și născut așa. Consider că nu fac un efort pentru acest lucru. Întotdeauna se ivește o soluție, important este să fii bun! Dumnezeu îți arată calea de fiecare dată! Pentru mai multe detalii, vă rog să lecturați articolele „Am timp și pentru mine” și „Om bun”.

  1. Românii priveau cu suspiciune persoanele care apelau la un terapeut; s-a schimbat această atitudine?

Terapeutul Carmen Barcan este prietenul celor care îi trec pragul. Cine o va cunoaște pe Carmen Barcan, cu siguranță va fi de acord cu acest lucru. Suspiciune? Nu! Mai degrabă neîncredere! Sunt specialiști care te pot ajuta în momentele tale de criză. De ce nu? Suntem oameni cu toții și fiecare are profesia sa. Știți cum se spune… nu reinventa roata! Lasă-i pe cei pricepuți să o facă! Când avem nevoie de ajutor trebuie să știm la cine să apelăm.

  1. Care considerați că sunt cele mai mari probleme psihologice cu care se confruntă oamenii?

Neîncrederea în propria persoană și lipsa stimei de sine! Toate aceste lucruri dintr-un singur motiv: nu ne place cum arătăm! Haideți să trecem peste aceste piedici și să facem să funcționeze lucrurile! Informația circulă, specialiști sunt, ce mai așteptați? Totul se poate! Totul se rezolvă! La treabă!

  1. Cu permisiunea dvs., am întrebat trei dintre pacienții care v-au trecut pragul să ne povestească despre experiența pe care au avut-o în cabinet, dar și despre rezultatele obținute. Iată ce mi-au spus:

Am slăbit și slăbesc după un plan coerent, personalizat de Carmen Barcan, în urma căruia am înlocuit alimentele rafinate și concentrate cu zarzavaturi proaspete și înăbușite, cereale integrale, verdețuri, fructe proaspete și multă apă. Pare simplu, însă nu e chiar așa, mai ales când pleci de la limita de 160 kg”, a spus prezentatorul radioului public, Bogdan Pavlică.

După multe încercări de a arăta bine, datorită doamnei terapeut Carmen Barcan am reușit să ajung cu 16 kg mai puțin în doar 2 luni. Mulțumesc din suflet si vă pup cu drag. Recomand cu multă încredere! Succes în tot ceea ce faceți!”, a povestit entuziasmată Irina Alexandra Drăgoi.

Sănătate, frumusețe și altă mentalitate – asta mi-a oferit Carmen Barcan! Am primit informația despre existența rezultatelor tale, am venit în contact cu tine și în doar 8 luni de zile m-ai transformat dintr-un om supraponderal – aveam 136 kg – într-o persoană cu 42 kg mai puțin! Alături de tine am învățat cu adevărat ceea ce înseamnă să fii disciplinat din toate punctele de vedere! Îți mulțumesc pentru ajutorul oferit, ești o persoană deosebită și te respect din tot sufletul!” a adăugat Sergiu Georgian Gogu, omul care a obținut fericirea cu ajutorul doamnei Carmen Barcan.

  1. Trăim într-o lume guvernată de stres, criză de timp, lipsuri și anxietate. Aveți un sfat pentru ca oamenii să-și mențină calmul și să găsească o cale de relaxare?

Credința este singura care ne poate scoate din zona de disconfort. Ea oferă liniște, putere de concentrare și clarificare a acestei viziuni asupra vieții. Evoluția spirituală este calea spre reușită și fericire. Întotdeauna un suflet bun aparține unui om care are credință, căci Dumnezeu este mereu alături de noI! Găsește-ti drumul care te va duce spre acel loc din interiorul tău care este curat, pur și în deplină armonie cu dragostea.

  1. Unde vă găsesc cei interesați?

Prin recomandare și cu recomandare!

Am optat pentru această modalitate, deoarece doresc să lucrez cu oameni de calitate.

Pe Facebook: @Carmen Barcan

Pe Instagram: @Carmen_Barcan.ro

 

COMMENTS

DISQUS: 0