Câți români vor cumpăra cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor

Câți români vor cumpăra cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor

Valentine’s Day, sărbătoarea împrumutată de la americani, îi pune pe români la cheltuieli. Circa 78% dintre îndrăgostiții din țara noastră vor cumpăra cadouri de 14 februarie. Doar 1 din 100 de oameni este dispus, însă, să cheltuie mai mult de 100 de euro pe un cadou, potrivit unui studiu efectuat de compania de marketing research 4Service Group România.

Astfel, 78% dintre respondenţi s-au pregătit deja cu cadouri, în vreme ce 22% au spus că nu vor cumpăra nimic. ”Cadourile sunt destinate, într-o proporţie de 48% pentru soţ sau soţie şi 40% pentru iubită sau iubit. Curios, unii dintre respondenţi au luat în considerare şi faptul că este o zi onomastică. Astfel, 6,5% dintre români au spus că vor lua un cadou şi copiilor sau părinţilor. Deşi cercetarea a fost anonimă, niciun român nu a răspuns că va lua un cadou şi pentru amant sau amantă”, se arată în comunicat.

Ce sume se cheltuiesc de Ziua Îndrăgostiților

În ceea ce priveşte valoarea cadourilor, aproape 30% dintre respondenţi vor să se încadreze între 150 şi 250 de lei, iar 26,5% dintre ei nu vor cheltui mai mult de 50-100 de lei. ”În schimb, unul din 5 români şi-a pus deoparte între 250 şi 450 de lei pentru cadoul de Valentine’s Day. 11,8% dintre români vor cheltui mai puţin de 50 de lei şi doar unul din 100 de români e dispus să dea între 450-900 de lei pe un cadou de Valentine’s Day pentru persoana iubită”, se arată în comunicat.

Puţin peste o treime dintre români sărbătoresc Valentine’s Day an de an, conform cercetării efectuate de 4Service România. Astfel, 33% dintre ei nu o sărbătoresc deloc, iar restul de 31% dintre respondenţi o sărbătoresc doar uneori.

”Explicaţia stă şi în modul în care românii se raportează la Valentine’s Day. Astfel, 46,9% dintre ei cred că este o ocazie bună pentru a-şi arăta dragostea şi a petrece timp de calitate cu partenerul. Pentru 27,7% dintre români, Valentine’s Day este doar o sărbătoare importată de la americani”, se arată în comunicat.

COMMENTS

DISQUS: 0