Ce înseamnă chirurgia estetică la bărbați

Ce înseamnă chirurgia estetică la bărbați

Standardele societății și-au pus amprenta și pe bărbați, care au devenit din ce în ce mai interesați de modul în care sunt percepuți de femei, și nu numai, numărul celor care apelează la chirurgia estetică fiind din ce în ce mai mare atât în România cât și peste granițe. Una dintre cele mai cerute intervenții ale momentului este cea destinată corectării ridurilor de pe frunte. Un bărbat se poate simți fericit, calm și relaxat, dar ridurile de pe frunte îi creează o mimică diferită, făcându-l să pară nervos, tensionat, obosit și mai bătrân. Astfel, injecțiile cu toxina botulinică au înregistrat cea mai rapidă creștere dintre procedurile non-chirurgicale cu efect de întinerire.

 

Ca urmare a impactului major pe care îl are social media asupra tuturor, imaginea poate fi un factor decisiv în găsirea unei partenere, obținerea unei slujbe sau chiar în a crea noi conexiuni. Tot mai mulți bărbați urmează tratamente estetice pentru a-și menține aspectul tânăr sau pentru a modifica ce nu le place la corpurile lor.

 

Dintre operațiile estetice chirurgicale, cele mai frecvent realizate de către bărbați sunt rinoplastia (chirurgia estetică a nasului), blefaroplastia (remodelarea chirurgicală a pleoapelor)

lipoaspirația și ginecomastia (reducerea pieptului masculin)

 

Conform unui articol publicat pe blog-ul clinicii Be Perfect operațiile estetice la care apelează bărbații sunt variate și complexe:

  • rinoplastia (remodelarea nasului);
  • tratamentul cearcănelor cu acid hialuronic;
  • regenerarea păr (terapia PRP);
  • tratament transpirație excesivă cu toxină botulinică;
  • liposucția zonei cervicale (bărbie dublă);
  • tratament botox pentru ștergerea ridurilor de expresie;
  • ginecomastia (dezvoltarea excesivă a sânilor la bărbați);
  • otoplastie (corectarea urechilor);
  • intervenții chirurgicale de modelare și conturare a corpului (liposucție sau abdominoplastie).

 

Dacă îți dorești să faci o schimbare, Dr. Alin Bogdan Bortolini, Medic Specialist Chirurgie Plastică și Estetică, fondator al clinicii Be Perfect, îți poate veni în ajutor. Este absolvent al Facultății de Medicină UMF „Carol Davila” București, iar perfecționarea lui în acest domeniu a avut loc în centre de prestigiu din București: Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Arsuri.

„Am ales să fiu medic chirurg plastician, datorită pasiunii mele pentru frumos!” declară acesta.

În cadrul galei „I Success – Bărbați de succes” 2020, Dr. Alin Bortolini a primit premiul pentru excelență în medicina estetică.

COMMENTS

DISQUS: 0