Ce probleme de sănătate ascunde albirea părului

Ce probleme de sănătate ascunde albirea părului

Albirea părului începe în general, pe la 40-50 de ani. Uneori, însă, mult mai devreme. Această depigmentare poate fi și un indicator al stării de sănătate.

Vopsitul părului, chiar și unele șampoane pot contribui la o albire prematură. Multe dintre aceste produse conțin ingrediente ce determină o scădere a secreției de melanină. Peroxidul este una dintre aceste substanțe dăunătoare. E adevărat, însă, că apariția firelor de păr alb poate fi, în unele cazuri, și indiciul unor probleme de sănătate.

Potrivit unui studiu din 2017 al European Society of Cardiology, organizație care reunește mii de cardiologi din toată lumea, cu cât bărbații albesc mai repede, cu atât riscă să dezvolte ateroscreloză, adică o suferință a vaselor de sânge.

Carența de vitamine duce la albirea părului

Pentru o bună sănătate capilară este necesară o alimentație echilibrată. Carențele de vitamine pot fi un factor ce duce la albirea părului. În special niveluri scăzute de vitamina B12 antrenează o depigmentare a firului. Totuși, dermatologii spun că acest lucru se întâmplă în cazuri grave de subnutriție sau de alimentație extrem de dezechilibrată.

COMMENTS

DISQUS: 0