Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat

Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat

De ce pierde România pe servicii. Scandal la Cerbul de Aur
Doctor estetician Calin Dobos-Interviu
Liftingul facial la 25 de ani
Doina Melinte, Mihai Leu, Dana Savuica, Monica Iagar, Crina Matei si Adela Diaconu au dăruit speranță copiilor cu autism din Braşov
Afla unde si-a petrecut Kim Kardashian de Romania vacanta de vara

În ultimele săptămâni, pe Twitter și pe Facebook au circulat constant mesaje fără vreo sursă anume care au băgat spaima în cei ce își păstrează banii pe card. Mesajele spuneau că dacă apeși ”cancel” de două ori la bancomat, înainte să introduci cardul, vei împiedica furtul codului PIN.

Informația nu se confirmă absolut deloc. Este puțin probabil ca un skimmer de carduri să fie oprit cu o dublă apăsare a tastei ”cancel”.

ATM-urile din bănci sunt cele mai sigure

Dacă vreți, într-adevăr, să fiți foare siguri de tranzacțiile pe care le faceți, atunci cel mai bine este să folosiți doar bancomate aflate în incinta băncilor. În astfel de situații, e aproape imposibil să fie instalate dispozitive care să fure date. Dacă nu aveți însă la dispoziție un astfel de bancomat, puteții să mergeți și la unul obișnuit, atâta timp nu vi se pare dubios. Verificați slotul de introducere a cardului, tastatura, încercați să tragi de colțuri și, dacă ceva se desprinde, ar fi indicat să nu folosiți ATM-ul respectiv și să contactați banca de care aparține acesta.

COMMENTS

DISQUS: 0