Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat

Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat

Doctor estetician Calin Dobos-Interviu
De ce isi pun vedetele silicoane?
2000 de sperante pentru proiectul „Sanatate pentru toti!”
Alertă! Virusul pestei porcine se apropie de București
Vedetele ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​s-au implicat in campaniile umanitare ale sfarsitului de an

În ultimele săptămâni, pe Twitter și pe Facebook au circulat constant mesaje fără vreo sursă anume care au băgat spaima în cei ce își păstrează banii pe card. Mesajele spuneau că dacă apeși ”cancel” de două ori la bancomat, înainte să introduci cardul, vei împiedica furtul codului PIN.

Informația nu se confirmă absolut deloc. Este puțin probabil ca un skimmer de carduri să fie oprit cu o dublă apăsare a tastei ”cancel”.

ATM-urile din bănci sunt cele mai sigure

Dacă vreți, într-adevăr, să fiți foare siguri de tranzacțiile pe care le faceți, atunci cel mai bine este să folosiți doar bancomate aflate în incinta băncilor. În astfel de situații, e aproape imposibil să fie instalate dispozitive care să fure date. Dacă nu aveți însă la dispoziție un astfel de bancomat, puteții să mergeți și la unul obișnuit, atâta timp nu vi se pare dubios. Verificați slotul de introducere a cardului, tastatura, încercați să tragi de colțuri și, dacă ceva se desprinde, ar fi indicat să nu folosiți ATM-ul respectiv și să contactați banca de care aparține acesta.

COMMENTS

DISQUS: 0

Apasa butonul LIKE pentru a fi la curent cu noutatile