Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani

Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani

Charles Aznavour, ultimul mare cântăreţ francez, a murit, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei), au anunţat pentru AFP agenţii săi.

Cântăreţul francez  revenise dintr-un turneu în Japonia, după ce a fost constrâns să anuleze mai multe concerte în această vară din cauza unei fracturi de humerus.

Charles Aznavour a concertat în România în 2016

„Omul cu o mie de cântece”, Charles Aznavour, rămâne în memoria admiratorilor pentru interpretările sale inegalabile ale pieselor „La Bohème”, „Mes emmerdes”, „Ave Maria” sau „Il faut savoir”.

Charles Aznavour a concertat, în aprilie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului ”One Night Only”. Interpretul, care a vizitat în mai multe rânduri ţara noastră, a afirmat: ”Cât voi putea să scriu, îmi va face plăcere să revin în faţa prietenilor mei, spectatorii”.

Vedeta şi-a început cariera artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. În adolescenţă a ales să devină cântăreţ, iar în 1946 a fost descoperit de Edith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franţa şi Statele Unite.

Cu zeci de premii la palmares, Charles Aznavour a colaborat de-a lungul timpului, printre alţii, cu Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida şi Serge Gainsbourg.

 

COMMENTS

DISQUS: 0