China a creat un prezentator de ştiri virtual

China a creat un prezentator de ştiri virtual

Agenţia chineză de stat Xinhua va avea un prezentator de ştiri virtual, creat pentru a transmite informaţii non-stop, scrie CNN. Noul său prezentator cu inteligenţă artificială a fost dezvăluit în cadrul unei conferinţe care a avut loc în estul oraşului Wuzhen.

„Bună ziua, urmăriţi noul program în limba engleză. Eu sunt Al, noul prezentator la Beijing”, a spus computerul – gazdă cu voce robotizată la începutul transmisiunii în limba engleză.

Prezentatorul simulează vocea umană

Dezvoltat de Xinhua şi compania chineză Sogou, prezentatorul a fost creat să simuleze vocea umană, expresiile faciale şi gesturile.  Cititorul de ştiri Al „învaţă din transmisiunile de ştiri live şi poate citi textele în mod firesc, la fel ca un profesionist”, potrivit Xinhua.

Agenţia de presă a anunţat că simulările pot fi folosite pe site şi pe platformele de socializare şi vor „reduce costurile de producţie şi vor îmbunătăţi eficienţa”.

Nu se spune însă dacă vreun post de televiziune din China şi-a arătat interesul în a achiziţiona tehnologia pentru a o folosi în viitor.  Crainicul virtual vorbitor de limbă engleză, îmbrăcat într-un costum, cu cravată, este realizat după prezentatorul real al Xinhua Zhang Zhao. O versiune de robot care vorbeşte chineză, model fiind un alt jurnalist de la Xinhua, a fost de asemenea anunţat la conferinţa de presă.

COMMENTS

DISQUS: 0