Cum alegem ferestrele casei? Ce ne spun specialistii?

Cum alegem ferestrele casei? Ce ne spun specialistii?

Pâna in vremurile moderne, amenajarea unei case era privita cu alţi ochi. În prezent, casa visurilor noastre nu este deloc usor de obţinut, fiind o combinaţie între fiabilitate, buget dar si eleganţă.

Ferestrele reprezintă mai mult decât un mijloc de aerisire sau de creare a unui design în ton cu arhitectura caminului nostru. Acestea trebuie să asigure în plus funcţionalitate optimă, să ofere confort termic  şi siguranţă în faţa intemperiilor.

Nu e uşor să amenajezi o casă de la zero ca să se prezinte ca în reviste, dar aşa cum a fost din totdeauna, înainte de toate, locuinţa proprie trebuie să fie sigură şi să deţină cel puţin un minim necesar – ferestre de calitate, un pat confortabil de dormit, o baie decentă, şi o bucatarie în care poţi pregăti cele mai delicioase mese pentru familia ta.

Revenind la ferestre, ideal e să apelezi la termopane de calitate. Termopanele potrivite pot fi deseori alese o singură dată în viaţa, oferindu-ţi calitatea şi durabilitatea, dar şi confortul de care ai pretutindeni nevoie după o zi lungă de provocări.

În primul rand trebuie să ţinem cont de faptul ca indiferent de tipul de tâmplarie ales, aceasta este o investiţie pe termen lung, deoarece nu vă doriţi să vă schimbaţi în fiecare an tâmplaria casei, nu? Din acest motiv trebuie să căutaţi cei mai buni producători de ferestre pentru ca proiectul dumneavoastră sa fie unul de succes. Ştiţi că cele mai mari pierderi de căldură dintr-o casă se realizează prin ferestre? De aceea achiziţia unor ferestre de calitate vă vor aduce satisfacţii în timp atât din punct de vedere al duratei mari de viaţă a acestora cât şi a reducerii costurilor de încălzire. Calitatea contează!

Iată câteva sfaturi esențiale, obținute de la un specialist în domeniu!

Reprezentantul companiei Vega Prod Sistem, Emil Preda, ne-a dezvăluit câteva aspecte legate de alegerea potrivită în materie de ferestre pentru apartament sau casă.

Lipsa de informație e cauza alegerilor greșite!

Consumatorul de rând nici acum nu deține cantitatea de informații necesare alegerii corecte a ferestrelor. O fereastră de calitate rezistă până la 25 de ani!

Primele profile PVC au fost montate în Germania în urmă cu 25 de ani, acestea sunt schimbate abia acum. Nemții fac acum trecerea la a doua generație de geamuri, așadar cam atât ar trebui să fie durata de viață a unei ferestre de calitate.

„Pentru a avea o fereastră care să țină 25 de ani, trebuie investit, aceasta nu poate fi ieftină. Ieftin înseamnă că peretele profilului nu are grosimea necesară, grosimea armaturii  nu este adecvată, adancimea profilului si numarul de camere nu sunt suficiente pentru a obtine un transfer termic cat mai mic. Ferestrele si ușile noastre sunt concepute sa raspunda celor mai dure conditii climaterice, acestea avand o durata de viata de pana la 25 de ani. Tamplaria oferita de societatea noastra, este usor de intretinut si exploatat, avand un design placut, aceasta va da caminului dumneavoastra un plus de confort si siguranta.”, a declarat Emil Preda.

Echipa VegaProdSistem, premiată în cadrul galei ISuccess cu titlul de “Cel mai bun brand de uşi şi ferestre premium”,  îşi doreşte ca fiecare client să fie satisfăcut în totalitate, echipa foloseşte pentru tamplărie sudura V-Perfect care este prima şi unica tehnologie din lume care elimină complet debavurarea  creând astfel fereastra perfectă.

Pentru că cele mai utilizate ferestre la noi în ţară sunt ferestrele termopan, mai exact fereastra cu tamplarie PVC şi geam termopan.

Emil Preda ne precizează câteva detalii de luat în calcul:

  • Dacă vorbim despre profilul tâmplariei este foarte importantă şi grosimea peretelui exterior, care poate varia între 3 mm pentru profilele de clasa A si sub 2,8mm pentru profilele de clasa B
  • Culoarea tâmplariei poate varia în funcţie de gusturile fiecăruia,
  • Tâmplaria din PVC poate fi cu 5, 6 sau mai nou cu 7 camere de aer la interior, cu cât tâmplaria are mai multe camere cu atât este mai bună din punct de vedere izolator,dar este important si adancinea de constructie a profilului
  • O deosebită importanţă o are şi profilul metallic din interiorul tâmplariei, ce are rol de armătură, acesta trebuind să aibă între 1,5mm pentru profilele albe si minim 2mm pentru profilele color, aceasta trebuir să fie prezenta pe tot perimetrul tâmplariei, inclusiv in zonele de frezare pentru manere.
  • Un element foarte important de luat în calcul în funcţionalitatea corectă şi durata de viaţă a ferestrei este feroneria, mai exact elementele de închidere şi securitate a ferestrelor. Degeaba se folosesc profile de ultima generatie daca nu se utilizeaza si o feronerie de calitate. Noi echipam ferestre cu feronerie ROTO NX, cea mai noua varianta de feronerie de la producatorul German ROTO, care au ca dotare im standard manerul Roto Sekustic, microventilatie si doua puncte antiefractie montate in diagonala ferestrei. Deasemenea canatul inactiv are si el feronerie inclusiv in spatele ferestrei, aceasta fiind actionata din tija, astfel obtinem o fereastra cu inchideri perimetrale.
  • Pentru că cea mai mare suprafaţă dintr-o fereastră o reprezintă sticla, trebuie sa acordăm o importanţă deosebită la alegerea acesteia. Geamul poate fi format din 2 sau 3 sticle, în interiorul cărora se va alege un gaz atât termoizolant cât şi fonoizolant, numit Argon. Pentru ca dorim sa oferim.calitate, utilizam in pachetele de sticla doar sticla Saint Gobain
  • Pentru o siguranţă mai marită din punct de vedere al efracţiei vă recomandăm geamurile securizate si laminate saur montarea rulourilor de exterior.
  • Oricât de bune ar fi ferestrele pe care doriţi sa le achizitionaţi, de bună funcţionare a acestora contează în mare măsură şi un montaj corect.

Tehnologia modernă este o parte integrată în viaţa noastră cotidiana. De ce să nu o folosiţi şi pentru ferestrele dumneavoastră?

Pentru mai multe detalii şi informaţii puteţi apela la numerele de telefon:

0760273174 , dar şi la adresa de email [email protected]

 

COMMENTS

DISQUS: 0