Cum căpătăm sau recăpătăm silueta de vis? Cinci sfaturi de slăbit de care să ții cont!

Soluții și diete miraculoase care ne scapă de kilogramele nedorite, musai în timp record. Așa sună majoritatea anunțurilor aflate la doar un click distanță, pe Internet. O iluzie care atrage în capcana ei mulți oameni disperați să aibă trupul visat. Doar că nimic nu se întâmplă în doi timp și trei mișcări. Poate doar decizia noastră de a schimba ceva la propria persoană. De aici încolo, este vorba doar despre muncă, răbdare, ambiție și determinare, dar și despre un regim alimentar sănătos, care dă roade și pentru că nu avem așteptări ca peste noapte să se întâmple magia.

Carmen Barcan, terapeutul vedetelor, modelează trupuri prin diete concepute individual. Suntem așa de diferiți, încât trebuie să înțelegem că și nevoile organismului nostru sunt diferite. De mai mulți factori este musai să depindă regimul pe care îl adoptăm și pe care trebuie să îl urmăm cu sârguință. Altfel, pe lângă faptul că s-ar putea ca dieta să nu dea deloc rezultate, ne-am putea trezi și cu boli grave.

Oamenii, de obicei, nu se alimentează corect. Ori consumă carne în exces, ori prea multe grăsimi sau prea mult zahăr, acestea având o influenţă nefastă asupra funcţionării întregului organism. O alimentaţie echilibrată, în schimb, asigură o cantitate de calorii adecvată vârstei şi activităţii fiecărei persoane.”Carmen Barcan, terapeut

Cu toate acestea, există totuși câteva sfaturi general valabile pe care ar fi bine să le urmăm nu doar în curele de slăbire, ci și pentru starea noastră de bine. Este vorba despre cinci reguli universale, care aduc plusuri tuturor!

 

  1. Înfometarea nu este o soluție

 

Să căpătăm sau se recăpătăm silueta dorită nu înseamnă să nu mai mâncăm nimic. Stomacul este făcut să funcționeze. Gol prea mult timp, conduce doar la boli grave, pornind de la carențe serioase de vitamine și minerale- esențiale pentru o bună funcționare a întregului organism- oboseală accentuată sau sistem imunitar slăbit. Cu cât o dietă este mai variată, cu atât suntem mai sănătoși!

Dieta ar trebui să fie compusă din proteine (carne, peşte, ouă, lactate), carbohidraţi( zahăr şi făină) şi lipide (uleiuri nesaturate, unt). De asemenea, pentru a avea un metabolism echilibrat, este recomandat să bem multă apă, 6-8 pahare pe zi.„- Carmen Barcan, terapeut

 

  1. Mersul pe jos face… trupul frumos!

 

Mișcare, mișcare și iar mișcare. Este esențială pentru un organism sănătos. Dacă nu avem vreme să mergem la sală sau nu ne place acest tip de activitate fizică, putem opta pentru plimbări lungi și relaxante. Puteți începe cu 5.000 de pași pe zi! Stiați că, potrivit datelor, putem arde prin mersul pe jos peste 200 de calorii zilnic?

 

  1. Nu uita de legume și de fructe!

Studiile arată că alimentația nesănătoasă și, în general, produsele procesate ucid mai mulți oameni chiar și decât fumatul! De aceea, esențial este ca din nicio dietă să nu lipsească legumele și fructele! În sens contrar, ne putem alege cu boli inimă, diabet și nu numai!

Un factor decisiv pentru a avea o viaţă sănătoasă şi lipsită de griji în această privinţă este conştientizarea relaţiei alimente-sănătate, alimente-calitatea vieţii. De aceea, cei care au conştientizat aceste adevăruri despre alimente şi sănătate doresc să consume o hrană cât mai apropiată de starea ei naturală!”Carmen Barcan, terapeut

 

  1. Dulciurile, inamicul sănătății!

Sunt delicioase, însă aproape tot ce are gust bun… e nesănătos, nu? Dulciurile trebuie consumate cu moderație, căci reprezintă un pericol pentru noi toți, de la mic, la mare. Jeleurile, acadelele, prăjiturile cu creme, napolitanele, câte și mai câte, sunt produse în care zahărul, dar și E-urile abundă. Un singur baton de ciocolată ne aduce peste 500 de calorii! Oboseala, dar și tulburările digestive sunt unele dintre efectele consumului de dulciuri în exces. Pentru siluetă, evident, reprezintă un coșmar!

Alege alimentele sănătoase pentru meniurile tale, combină-le în mod corect şi nu uita cuvântul magic „CUMPĂTARE”!!! Alegerile pe care le facem zi de zi determină în mare măsură starea sănătăţii noastre.”-Carmen Barcan, terapeut

 

  1. Nu sări peste micul dejun!

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și nu degeaba specialiștii ne sfătuiesc să nu sărim peste el, nici dacă ținem dietă, nici dacă suntem deja mulțumiți de felul în care arătăm și ne simțim. Aveți cu 27% mai multe șanse să dezvoltați probleme cardiace dacă faceți asta. Mâncatul dimineața îi dă timp organismului să ardă caloriile oferite, în plus asta ne va asigura energie pentru ziua care ne așteaptă. Până la 30 la sută din necesarul zilnic de energie ar trebui să fie acoperit de prima masă a zilei!

 

Carmen Barcan vă propune terapii de slăbit unice în România, care vă ajută nu doar să pierdeți în greutate, ci și să aveți un corp sculptat și să găsiți armonia între trup și minte:

„Unii oameni cred că nu vor reuși deoarece este complicat. Și totusi, marea ironie este aceea că, atunci când am analizat stilul meu de viață care era incontrolabil, am descoperit că modul de viață sănătos pe care îl practic acum este mult mai ușor de respectat. Chiar foarte ușor!”

O găsiți pe Facebook, dar și pe Instagram!

Facebook: @Carmen Barcan/ Instagram: @Carmen_Barcan.ro

 

 

 

 

 

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0