Cum ne găsim motivaţia să începem o dietă? Sfaturi de la Carmen Barcan

Cum ne găsim motivaţia să începem o dietă?  Sfaturi de la Carmen Barcan

Mai puţine kilograme, mai multă încredere în sine, un stil de viaţă mai sănătos. Cam aşa începe orice obiectiv pe care ni-l setăm în minte, atunci când nu mai suntem mulţumiţi de felul în care arătăm. Uşor de spus, extrem de greu de făcut, nu-i aşa? Câte diete aţi început şi le-aţi abandonat în drumul spre un corp suplu?

Terapeutul anului 2021, Carmen Barcan, femeia care îi transformă pe cei din jur – fizic şi psihic- ne dezvăluie cum ne putem găsi motivaţia pentru a duce la bun sfârşit regimul alimentar, dar şi cât de mult contează să apelăm la specialişti, atunci când vrem să facem “Schimbarea”, cu majusculă!

 

MODURI PRIN CARE REUŞIM SĂ NE MOTIVĂM

“Fiecare kilogram în plus sau în minus contează. Se știe că excesul ponderal scurtează viața, pune bazele tuturor bolilor degenerative și afectează imaginea de sine. În condițiile societății actuale, atât de orientată spre aparențe, aceasta poate constitui o considerabilă povară psihologică” – Carmen Barcan, terapeut

 

O minte sănătoasă, într-un corp sănătos se obţin însă cu efort. Şi cu dorinţă de reuşită. Orice început este greu, lucru de care trebuie să fiţi conştienţi pe deplin încă din clipa în care începeţi o dietă, ne spune Carmen Barcan. Există însă anumite strategii la care puteţi apela pentru a vă găsi motivaţia, atunci când simţiţi că reţeta găsită pur şi simplu nu funcţionează pentru dumneavoastră.

În primul rând, fixaţi-vă în minte motivul pentru care vreţi să slăbiţi. Astfel, vă veţi seta un obiectiv personal, care vă va da energia necesară să îl duceţi la bun sfârşit: „Fac schimbarea pentru că nu mai încap în blugii preferaţi, fac schimbarea pentru că vreau să previn apariţia unor afecţiuni, vreau să slăbesc de dragul formelor de odinioară!” Orice se poate înscrie pe listă, atât timp cât simplul gând vă va face fericit!

“Este suficient să începi prin a-ți pune niște întrebări ca să știi cum stai, unde te afli. Sunt sau nu sănătos? În ce stare fizică și psihică este organismul meu? Ce mănânc? Fac destulă mișcare? Mă odihnesc suficient? Am timp și pentru mine? Acesta poate fi primul pas în obținerea unui stil de viață sănătos.”  Carmen Barcan, terapeut

           

În al doilea rând, trebuie să aveţi întotdeauna aşteptări realiste. Nu puteţi pierde rapid kilograme şi asta pentru că, înainte de toate, dieta nu ar fi sănătoasă. În plus, veţi avea parte doar de frustrări, în cazul în care vă stabiliţi ţeluri inaccesibile. Pas cu pas, veţi ajunge la silueta dorită, dacă nu renunaţi, iar asta vă va aduce, pe lângă un trup la care, poate, aţi visat dintotdeauna şi alte beneficii, cum ar fi reducerea nivelului de colesterol, reducerea riscului bolilor de inimă ori îmbunătăţirea cantităţii de zahăr în sânge!

A treia regulă presupune să ţineţi evidenţa a ceea ce mâncaţi. Cercetările au arătat că persoanele care îşi monitorizează consumul de alimente au şanse mai mari să piardă în greutate. Acest lucru  vă responsabilizează, deopotrivă: într-un jurnal puteţi să notaţi absolut tot ceea ce mâncaţi,  inclusiv micile gustări.

“Corpul este hrana pe care o primește. Ce ai făcut ieri oră de oră? Ce planuri ai pentru mâine? Care sunt proiectele tale pentru săptămâna viitoare?
Obiective, planificare, acțiune și reușită… Pentru a reuși există reguli elementare pe care va trebui să le înălțăm la rang de principii.” Carmen Barcan, terapeut

Nu trebuie să uitaţi nici să gândiţi pozitiv! Eşecul de astăzi poate fi bucuria de mâine. În general, cei care au încredere în schimbare, vor reuşi să piardă kilogramele dorite. Începeţi să vorbiţi, într-un ton pozitiv, despre procesul dumneavoastră de slăbire, dar şi despre reuşitele pe care le sesizaţi.

 

CÂT DE MULT CONTEAZĂ SĂ PRIMIM  AJUTOR SPECIALIZAT

De cele mai multe ori, oamenii au nevoie de susţinerea celor din jur, pentru a se simţi încurajaţi. Carmen Barcan ne spune că ajutorul primit de la cei care au pregătire în domeniu reprezintă cea mai sigură şi mai rapidă metodă de slăbire. Astfel, veţi scuti timp pierdut, veţi reuşi să ajungeţi, inteligent, la kilogramele dorite, dar veţi evita şi eventuale afecţiuni cu care vă puteţi alege de pe urma unor diete alese la întâmplare.

“Schimbarea deprinderilor de o viață este foarte probabil lucrul cel mai dificil pe care un om este chemat să-l facă, iar riscul de eșec este foarte crescut. Atunci când specialistul intervine, va mări consolidarea șanselor de succes.” – Carmen Barcan, terapeut

De-a lungul vremii, Carmen Barcan a reuşit să devină aliatul a sute de pacienţi care i-au cerut ajutorul. Terapeutul crede cu tărie că orice problemă are o rezolvare!

„Îmi pasă de fiecare în parte şi îmi doresc să fie fericiţi. Fericirea lor înseamnă împlinirea mea şi le mulţumesc pentru acest lucru.” -Carmen Barcan, terapeut

 

În mai 2021, Carmen Barcan a fost premiată pentru „Excelenţă în transformări corporale”, în cadrul primei gale I Success Awards Dubai Edition, iar în luna iulie 2021, a primit trofeul pentru „Cel mai bun program de slăbit şi cel mai bun concept de beauty”, la I Success Awards Cannes Edition.

 

Pe Carmen Barcan o găsiţi pe reţelele de socializare:

Facebook: @Carmen Barcan

Instagram: @Carmen_Barcan.ro

COMMENTS

DISQUS: 0