Cum poți controla obiectele din casă cu ajutorul telefonului

Cum poți controla obiectele din casă cu ajutorul telefonului

Suma cheltuită de Facebook pentru Mark Zuckerberg
Google Family Link te ajută să închizi telefonul copilului de la distanță
China a creat un prezentator de ştiri virtual
Proces intentat Apple pentru că ar fi minţit cu noile iPhone-urilor
S-a lansat telefonul cu două fețe. Are un preț amețitor

Ați auzit de conceptul Internetul Lucrurilor? Noțiunea este acum promițătoare, dar în viitorul apropiat, va fi peste tot în jurul nostru și ne va simplifica viața.

Inițial cei care au descoperit-o au testat-o simplu cu un bec inteligent pe care putem seta niște culori și la care putem asculta muzică. Este incredibil să poți asculta muzica din tavan și să ai ca bonus setarea unor culori, dar, mai ales, comoditatea de-a stinge lumina din pat sau de la o distanță oarecare față de bec.

Becurile inteligente, stinse cu mobilul

Mergând mai departe cu curozitățile, ci care au folosit aplicația au fost surprinși să constate că pot contola cu telefonul toată lumina din locunță, cu condiția să aibă montate becuri inteligente. Astfel de becuri se găsesc la ei de la Magic Blue- pentru culori sau de la Pulse, cu difuzor incorporat.

Și aici mai putem vorbi de încă un avantaj. Dacă achiziționați mai multe modele de la același producător, le puteți controla pe toate cu aceeași aplicație.

Un pachet optim este și cel de la Philips, unde ai avantajul că le poți controla și prin comenzi vocale via o boxă inteligentă.

Luminile, încuietorile și termostatul pot fi controlate prin telefon cu o aplicație

Ce se poate controla prin telefon

De la niște becuri inteligente, vom ajunge în scurt timp să controlăm mult mai multe obiecte din casă. Următorul pas, atunci când vor ajunge și în România, ar fi încuietoarele inteligente de la ușă. Astfel, nu trebuie să mai stați cu grijă dacă ați încuiat sau nu. Totodată, puteți deschide cuiva chiar dacă nu sunteți acasă.

Un alt beneficiu ar fi să conectați la centrala termică un dispozitiv de control al acestuia de la distanță. În zilele reci de iarnă veți putea seta temperatura încă de la birou ca să găsiți o atmosferă primitoate când ajungeți acasă.

Controlul prin telefon se întâmplă prin internet, iar acasă ar fi tot timpul internetul wireless activ.

Pentru o casă conectată aveți nevoie de Internet, software, compatibilitate și încredere. Ar fi cumva o pierdere să aveți un bec inteligent care funcționează cu iOS, dar nu cu Android sau aplicația necesară nu-i disponibilă în toate piețele în care e vândut produsul.

COMMENTS

DISQUS: 0