Cum să fii eficient când organizezi nunta? Etape esenţiale, împărtăşite de consilieri

Cum să fii eficient când organizezi nunta?  Etape esenţiale, împărtăşite de consilieri

Cum să fii eficient când organizezi nunta? Eficienţa ar trebui să fie cuvântul de ordine atunci când discutăm despre organizarea marelui eveniment din viaţa de cuplu: nunta! Doar că, fără experienţe în acest domeniu, nu mulţi reuşesc să planifice toate etapele esenţiale ale petrecerii, în aşa fel încât să nu fie stresaţi în permanenţă. Există însă un TO DO LIST, care vă poate scuti de multe griji cu privire la organizare, iar specialiştii localului de evenimente Royal Palace Ballroom vă dezvăluie calendarul pe care îi puteţi urma, pentru o nuntă fără stres!

 

 

Un an până la nuntă?

365 de zile până la marele eveniment. Timp berechet… De ce să vă agitaţi? Aţi luat deja decizia de a organiza nunta, aţi stabilit data, care este acum următorul pas? Dacă nu aveţi naşi, ar trebui deja să vă orientaţi către o familie cu care rezonaţi. Odată marcat acest aspect pe listă, puteţi să vă gândiţi la persoanele pe care le vreţi alături de voi la nuntă!

„Dacă aţi ajuns la un număr estimativ de persoane, orientaţi-vă către o sală potrivită, care să corespundă nu doar numărului de invitaţi, ci şi gusturilor voastre. Petrecerea de nuntă poate fi organizată în aer liber sau într-un local, oricum ar fi, decizia vă aparţine în totalitate. Tot cu un an înainte de eveniment, ar trebui să alegeţi şi biserica pentru cununia religioasă şi ora de începere a ceremoniei.”

 

Ar fi un moment ideal să vă alegeţi şi domnişoarele şi cavalerii de onoare, pentru a vă asigura că sunt disponibili în perioada în care va avea loc evenimentul, dar şi să vă orientaţi către o temă a petrecerii, dacă doriţi să abordaţi un anumit stil.

 

 

Mai bine de jumătate de an până la nuntă?

Cum să fii eficient când organizezi nunta? Dacă aveţi mai mult de jumătate de an până la nuntă, folosiţi acest timp ca să alegeţi invitaţiile dorite! Unii miri aleg chiar să le trimită. Indiferent cum procedați, nu uitați că cei dragi trebuie anunțați din vreme, mai ales dacă vă gândiţi să organizaţi nunta vara, atunci când sunt multe concedii.

  „Tot acum este momentul să începeți căutarea rochiei de mireasă și a costumului de mire. Nu lăsați pe ultima sută de metri nici partea care ține de fotografii și de filmarea petrecerii. Este posibil să găsiți destul de greu formația preferată și Dj-ul,  tocmai de aceea vă recomandăm să începeți căutările în acest sens cu minimum șase luni înainte.”

 

Indicat ar fi ca tot în această etapă să vă orientați și către florăria care vă va realiza buchetul de mireasă, dar și aranjamentele florale care vor înfrumuseța localul ales. La o primă vedere, s-ar putea să vi se pară cam devreme pentru asta, dar nu uitați! Multe alte cupluri vor fi, de asemenea, în căutarea acestui serviciu pentru nunta lor.

 

Trei până la șase luni… Timpul se scurge!

Nu mai este mult până la nuntă! Orientați-vă către tortul de mireasă dorit, dar și către prăjiturile care vor alcătui candy bar-ul vostru. Faceți toate degustările necesare, pentru ca ele nu doar să arate așa cum visați, ci și să aibă aromele dorite.

 

„Nu uitați de meniul nunții! Acum este perioada în care îl puteți negocia. Alegeți preparatele care îl vor alcătui în acord cu tema evenimentului, ținând seama și de vârsta persoanelor pe care le invitați. La nunțile avangardiste, un meniu cu mâncăruri tradiționale nu va reprezenta tocmai cea mai inspirată alegere.”

 

Cu maximum șase luni înainte de nuntă trebuie să faceți loc în orar și unei vizite la bijutier: verighetele vor trebui alese cât mai repede. Tot acum, specialiștii recomandă și căutarea mărturiilor preferate, acele mici daruri pe care invitații le vor găsi pe mese, când sosesc la petrecere. Puteți planifica în acest interval de timp și tot ce ține de Luna de Miere!

 

Nici trei luni până la nuntă? Iată ce mai trebuie să pui la punct!

Putem spune că ați intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile! Puneți la punct acele detalii esențiale precum accesoriile pe care le veți purta la rochia de mireasă sau la cosumul de mire și alegeți-vă pantofii potriviți! Doamnelor, nu uitați să achiziționați și o pereche de schimb, pentru confortul propriu.

 

„Este momentul perfect să puneți la punct ultimele detalii cu furnizorii, dar și să confirmați invitații. Indicat ar fi ca întotdeauna să adăugați 10 locuri suplimentare, nu se știe niciodată cine se răzgândește și dorește să vină însoțit! Totodată, profitați de timpul rămas să… luați lecții de dans! Valsul mirilor este un moment care merită puțină pregătire!”

 

Doamnele și domnișoarele își pot rezerva locul pentru machiaj și hairstyling, în vreme ce domnii se pot asigura că au achiziționat tot ce trebuie de pe lista băuturilor, asta, desigur, dacă restaurantul nu le oferă.

 

Nici o lună până la eveniment! Încep emoțiile…

Este timpul să verificați toate rezervările făcute, precum și plățile care pot fi efectuate. Gândiți-vă, totodată, și cum va arăta varianta finală a așezării la mese. Miresele pot face ultimele probe ale rochiei, iar mirii, ale costumului.

„Cu câteva zile înainte de marele eveniment, recomandăm ca mirii să analizeze decorațiunile și să mai arunce o ultimă privire pe modul în care arată meniul. În tot acest interval de timp, nu uitați să vă și odihniți! Evenimentul este despre voi, nu veți vrea să fiți prea obosiți și să nu puteți să vă bucurați din plin de această petrecere unică, pentru care ați muncit atât de mult.”

        

Nu uitați ca în ziua cea mare să delegați o persoană care să țină certificatul de căsătorie și verighetele, dar și pe cineva care să se ocupe de lumânările de cununie și de cutia de dar.

Dacă responsabilitățile vă copleșesc, nu uitați că întotdeauna puteți apela la un wedding planner, acel expert în organizarea evenimentelor care nu doar că se va ocupa de toate aspectele care țin de petrecerea voastră, dar va ști și cum să gestioneze situațiile neașteptate.

 

 

Pentru cele mai inspirate idei în materie de organizare de evenimente, apelați la ajutorul specialiștilor de la Royal Palace Ballroom! Găsiți locaţia dedicată nunţilor şi botezurilor pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari din județul Ilfov, dar și pe site-ul oficial: https://royalpalaceballroom.ro/

 

COMMENTS

DISQUS: 0