Cum știi dacă ai tenul uscat sau deshidratat

Cum știi dacă ai tenul uscat sau deshidratat

Află ce tip de ten ai. Poate fi ușor frustrant atunci când ești tot mai preocupată de îngrijirea pielii și mai ales când începi să investești în produse de îngrijire, însă să nu vezi rezultatele pe care le aștepți.

Îngrijirea pielii este cu adevărat subiectivă și este o diferență foarte mare între a avea un ten uscat și unul deshidratat, dar cel mai important este tratarea lor corectă deoarece în caz contrar, se pot resimți efecte adverse.

Care este diferența dintre un ten uscat și unul deshidratat?

Este important să știi un singur principiu fundamental în legătură cu îngrijirea pielii: tipul de piele și condiția pielii sunt două lucruri total diferite. Tipul de piele este un produs al geneticii cu care te naști. Tipurile de ten sunt gras, uscat, mixt și normal. Condițiile pielii sunt probleme care apar fie din cauza tipului de ten sau dintr-o îngrijire a pielii necorespunzătoare, probleme care pot fi tratate doar printr-o îngrijire corectă. Acnee, deshidratare, inflamație, roșeață, linii fine, toate acestea sunt probleme ale pielii.

Deshidratarea poate duce la mai multe afecțiuni ale pielii. Așa că iată ce ar trebui să faci dacă te confrunți cu această problemă și află ce tip de ten ai.

1. Acordă o mai mare atenție exfolierii

În timp ce exfolierea pare să nu fie un pas pe care îl faci în mod frecvent, este destul de greu să îți hidratezi tenul dacă ai straturi de piele moartă. Acizii din produsele de îngrijire au rolul de a ne păstra tenul hidratat. Pentru tenul gras și mixt este recomandată exfolierea din 3 în 3 zile și o dată pe săptămână pentru tenul uscat.

 

2. Ce este prea mult… nu strică!

Rutina ta de îngrijire a pielii are nevoie de câteva straturi hidratante diferite pentru ca pielea ta să se mențină sănătoasă. Este important să folosești diferite texturi ale produselor hidratante pe piele, cum ar fi esențe, seruri, geluri hidratante sau loțiuni ușoare pentru a transporta ingredientele umectante în straturile mai profunde. După curățare, începe întotdeauna cu produsele cele mai apoase și apoi folosește-le pe cele cu textură mai densă, cum ar fi cremele hidratante.

 

4. Asigură-te că ai o îngrijire complexă

Este important să aplici în mod local diferite creme sau produse, însă cu toții știm că este doar vârful iceberg-ului atunci când vine vorba de o îngrijire complexă. Dacă simți că ai pielea deshidratată, asigură-te că ai mâncat destule frunze verzi, grăsimi bune și evită zahărul pe cât posibil. Bea minim 2 litri de lichide pe zi și păstrează consumul de cafea sub control, sau poți chiar înlocui cafeaua cu ceaiul verde.

 

Citește articolul în întregime aici: ELLE

COMMENTS

DISQUS: 0