De ce continuă blefaroplastia să rămână în topul intervențiilor estetice?

De ce continuă blefaroplastia să rămână în topul intervențiilor estetice?

Belfaroplastia sau operaţia de corectare a pleoapelor se menţine între cele mai dorite cinci intervenţii estetice la nivel mondial. Este un fapt care nu îi ia prin surprindere pe doctorii în frumuseţe, care ne spun că aspectul pleoapelor noastre are un impact semnificativ asupra felului în care arată întregul nostru chip! Care sunt cele mai mari avantaje medicale ale procedurii, ne dezvăluie doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică şi, totodată, fondatorul clinicii Be Perfect.

 

 O SINGURĂ INTERVENŢIE, MAI MULTE PROBLEME CORECTATE

Nu trebuie să apelaţi la un lifting facial ca să luptaţi cu pleoapele căzute! Blefaroplastia este o intervenţie chirurgicală punctuală, mai simplă, care ne poate ajuta să arătăm chiar şi cu un deceniu mai tineri, să scăpăm de cearcăne, să vedem mai bine, fără timp îndelungat de refacere, dar cu rezultate naturale. Nu vă imaginaţi însă că procedura este o nouă tendinţă pe piaţa estetică! Din contră! De blefaroplastie se vorbeşte în termeni laudativi încă din anii ‘70.

ALIN BORTOLINI, fondator Be Perfect: „În general, recomandăm intervenţia persoanelor trecute de vârsta de 40 de ani, deşi, în cazul unor modificări ereditare, ea poate fi realizată şi mai devreme. Prin intermediul ei reuşim să eliminăm excesul de piele, grăsime şi muşchi de la nivelul pleoapelor superioare şi inferioare, ca să întinerim aspectul ochilor.”

Dacă atunci când discutăm despre corectarea pleoapelor superioare, specialiştii se referă la eliminarea excesului de piele care conferă aspect de pleoape căzute şi care ne poate afecta vederea, corectarea pleoapelor inferioare se referă la eliminarea pungilor de sub ochi şi a ridurilor fine din această zonă.

ALIN BORTOLINI, fondator Be Perfect: Procedura este puternic personalizată, asta înseamnă că anumiţi pacienţi pot avea nevoie de corectarea pleoapei superioare şi a celei inferioare, în cadrul aceleiaşi intervenţii sau separat. Desigur, putem combina procedura şi cu alte tratamente faciale pentru o rejuvenare facială completă.”

           

LA CE SĂ VĂ AŞTEPTAŢI ÎN TIMPUL INTERVENŢIEI?

Şi tocmai pentru că este o procedură care diferă de la pacient la pacient, în funcţie de nevoi, timpul de realizare a intervenţiei poate varia între 30 de minute şi mai bine de două ore, dacă discutăm despre corectarea ambelor pleoape. În unele cazuri poate fi nevoie de anestezie locală, în altele, de anestezie generală.

ALIN BORTOLINI, fondator Be Perfect: „Pacienţii vor fi informaţi în timpul unui prim consult care este cea mai bună variantă pentru ei. La nivelul pleoapei superioare, incizia este ascunsă fix în şanţul palpebral, fiind foarte puţin vizibilă sau deloc. Îndepărtăm apoi excesul de grăsime, piele şi eventual muşchi. În ceea ce priveşte pleoapa inferioară, incizia este una exterioară. Suturile se vor realiza cu fire foarte fine, care se înepărtează la câteva zile după operaţie.”

 

O PROCEDURĂ CARE POATE AVEA REZULTATE PE VIAŢĂ

Blefaroplastia are rezultate uimitoare. O spun pacienţii care au trecut prin această intervenţie şi care au remarcat un aspect mai odihnit al chipului, fapt care le-a conferit şi mai multă încredere în propria imagine.

ALIN BORTOLINI, fondator Be Perfect: „Deşi aspectul de pleoape căzute poate recidiva, din cauza procesului firesc de îmbătrânire, pentru unii pacienţi rezultatele blefaroplastiei sunt definitive. Este cazul celor care optează pentru eliminarea pungilor de grăsime de la nivelul ochilor, acolo unde nu există acest risc de recidivă.”

Dacă vă întrebaţi cum vă simţiţi după o astfel de procedură, trebuie să ştiţi că durerea va fi minimă sau chiar absentă, însă vă puteţi aştepta la apariţia vânătăilor şi umflăturilor, care ar trebui să se diminueze în următoarele două săptămâni. Specialiştii recomandă purtarea ochelarilor de soare, pentru protejarea pielii delicate din jurul ochilor. Mare atenţie, în schimb, la lentilele de contact. Ele se recomandă doar după 14 zile de la operaţie.

ALIN BORTOLINI, fondator Be Perfect: Rezultatele finale nu pot fi sesizate imediat după blefaroplastie, ci doar în timp. Recomandăm folosirea unui unguent special şi aplicarea de comprese reci. Pentru că zona este una sensibilă, se impune o îngrijire deosebită, prin care se evită infecţia şi inflamarea exagerată şi despre care specialistul trebuie să discute cu pacientul încă de când acesta şi-a luat decizia operaţiei.”

 

CUI ÎI ESTE INTERZISĂ BLEFAROPLASTIA?

Intervenţia se poate efectua atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. În general,  reprezentantele sexului frumos sunt cele care apelează mai des la blefaroplastie. Atât timp cât pacientul este sănătos, are muşchi tonici şi aşteptări realiste, procedura ar trebui să se realizeze fără probleme. Contraindicaţii apar în alte cazuri.

ALIN BORTOLINI, fondator Be Perfect: „Dacă suferiţi de boli ale ochilor precum glaucom, sindrom de ochi uscat, desprindere de retină şi alte afecţiuni de acest tip, intervenţia nu se va putea efectua. Acest lucru este valabil şi pentru pacienţii care au afecţiuni tiroidiene, boli cardiovasculare şi diabet.”

           

Specialistul în frumuseţe, Alin Bortolini, format în ţări renumite pentru rezultatele excepţionale precum Italia şi Brazilia, are o experienţă vastă inclusiv în ceea ce priveşte intervenţiile estetice cu grad mare şi foarte mare de dificultate. Pentru a-şi informa corect pacienţii, medicul a lansat singurul canal de YouTube din România, care arată  celor interesaţi cum au loc cele mai populare proceduri estetice: https://www.youtube.com/watch?v=Sfv901Zf1fw

Pe site-ul oficial al clinicii sale găsiţi lista completă de intervenţii: https://beperfect.ro/

COMMENTS

DISQUS: 0