De ce este semnul zodiacal al Lunii mai important decat cel al Soarelui?

De ce este semnul zodiacal al Lunii mai important decat cel al Soarelui?

Potrivit lui Jyotish (astrologia vedică sau indiană), planetele se împart în trei categorii principale: personale, interpersonale și trans-personale. Cele două astre luminoase, Soarele și Luna sunt considerate planete personale, deoarece ele reprezintă trăsăturile caracterului nostru mai mult decât altele. Roxana Lușneac, astrolog vedic, explică că
ele sunt în fapt regele și regina împărăției noastre personale și toate celelalte planete sunt în funcțiune și în relație cu acestea.

Ce înseamnă Soarele și Luna din punct de vedere astrologic

„Soarele reprezintă gândirea și imaginea noastră în societate, cum ne percep ceilalți, dar și relația cu tatăl și ce impact a avut aceasta în harta personală nativului.

Luna arată gândirea, modalitatea cum funcționează mintea și cât de puternic sau nu se lasă influențată de emoții și de mediul înconjurător. Această mai arată și relația cu mama, impactul avut de aceasta în viață nativului sau lipsa acesteia sau e sentimentelor materne care au legătură direcță cu evoluția emoțională a persoanei”, mărturisește astroloaga pe blogul ei personal.

Astrologia vedică consideră Luna principalul semnificant al minții

Luna este cel mai apropiat corp ceresc  care se vede de pe Pământ clar. Influențele magnetice ale tuturor celorlalte planete ajung la noi prin Lună. Soarele luminează luna, iar astfel noi o putem admira ușor pe timpul nopții, însă, dacă încercăm să analizăm Soarele direct cu ochiul liber ziua, mai mult de câteva secunde nu putem să îl privim.

De aceea Luna a fost considerată a fi un astru mai ,,prietenos”, mai clar de admirat, iar pentru că ea influențează apa în flux și reflux, iar cum corpul nostru este în majoritatea procentelor format din apă, inevitabil s-a produs asocierea că Luna  influențează în mod direct organismul nostru.


Influențele fizice, psihologice sau supranaturale  care afectează mintea noastră direct sau indirect, pot fi cel mai bine prezise prin studierea poziției Lunii.

Soarele, care guvernează trăsăturile corpului uman extern, poate sau nu poate răspunde la aceste influențe psihologice și supranaturale.

„Semnul Lunii este zodia în care Luna tranzitează în momentul nașterii. În mod similar, Soarele este zodia în care Soarele se mișcă la momentul nașterii. La fel cum dimineața și noaptea împreună înseamnă o zi, semnul Lunii și semnul Soarelui, împreună completează cine ești tu, adică gândirea și personalitatea”, a competat astroloaga.

Aflarea semnului Lunii  îi ajută pe astrologi să descopere potențialului emoțional, mental și psihic al unui nativ.

Luna este astrul care guvernează emoțiile și stările de dispoziție. De asemenea, astrologia vedică asociază Semnul Lunii cu subconștientul, cu motivațiile instinctuale și cu trăsăturile noastre primare.

COMMENTS

DISQUS: 0