De ce pierde România pe servicii. Scandal la Cerbul de Aur

De ce pierde România pe servicii. Scandal la Cerbul de Aur

Festivalul Cerbul de Aur de la Brașov s-a încheiat, dar încă se mai vorbește despre eveniment și nu în termenii cei mai buni. Deși anul acesta am avut artiști de top pe scenă, care au susținut recitaluri incendiare, ceva tot nu a mers bine din punct de vedere al organizării. Așa a ajuns din nou România să piardă pe serviciile turistice cu un scandal, care ar fi putut fi evitat foarte simplu.

Dar să o luăm cu începutul. Problemele au apărut încă din prima zi de festival, când artiștii invitați au primit camerele  la un hotel de cinci stele din orașul de sub Tâmpa. Deși soliștii știau că au totul asigurat s-au trezit la recepție că trebuie să achite 250 lei, sumă ce li s-a explicat a fi o garanție, ce ulterior era returnată în momentul check-out-ului. În fapt banii erau pentru minibarul din cameră. Atunci când agenții artiștilor străini au început să facă scandal în recepție, hotelierii s-au gândit să meargă în toate camerele și să scoată frigiderele cu băuturi. Uimiți de întorsătură lucrurilor, artișii și-au făcut cruce cu două mâini și deși au încercat să treacă peste incidentul umilitor, e clar că nu le-a picat tocmai bine să fie puși într-o astfel de situație stânjenitoare.

Și pentru că nu au reușit să obțină bani în acest fel, hotelierii au mai instituit o regulă. Ei i-au obligat pe clienți să-și achite parcarea, deși la orice unitate de cazare cu pretenții se știe că aceasta este în mod normal asigurată. Ca la noi la nimeni! Așa au simțit și artișii care au băgat mâna în buzunar pentru mici taxe, care de altfel ar fi trebuit incluse în cheltuielile de protocol.

COMMENTS

DISQUS: 0