De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbații

De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbații

Incendiu devastator la catedrala Notre Dame din Paris
8 lucruri care te transforma
Sprijin financiar de 450 de lei, oferit de primărie pentru rechizite
Gala Premiilor Gopo – cea mai importanta seara dedicata filmului romanesc
Legătura ciudată dintre urzici și alergia la polen

Este posibil să se fi descoperit de ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Oamenii de știință americani spun că secretul stă în structura ADN-ului.

Peste tot în lume, femeile au o speranță de viață mai mare decât bărbații. Chiar și în vremuri de război sau de pace, ori în timpul unor epidemii, tot reprezentantele sexului frumos ar fi în top la capitolul longevitate. Aceeași regulă se aplică și la majoritatea speciilor de animale, nu doar în cazul oamenilor.

Explicația cercetătărilor americani pentru longevitatea femeilor

Dacă unele studii spun că femeile au avantajul unui sistem imunitar mai bun, cercetătorii americani au descoperit că, de fapt, prezența a doi cromozomi X și ovarele au un cuvânt important de spus în problema longevității. Ei au făcut experimente pe cobai, unii cu material genetic normal, alții cu ADN modificat. În oricare dintre situații, prezența celui de-al doilea cromozom X a însemnat o speranță de viață mai mare, dar cele mai bune rezultate le-au avut aceia care au și ovare.

Explicația experților este că femeile trebuie să trăiască mai mult ca să facă pui și astfel să aibă grijă de perpetuarea speciei.

COMMENTS

DISQUS: 0