Despre arta prăjiturilor cu Irina Elena Apostol

Dulciurile sunt ca dragostea – îți invadează fiecare simț, înlocuindu-l cu o senzație plăcută de mulțumire. Iar atunci când adaugi și un strop de dragoste în preparatul tău culinar, totul devine mai intens, mai personal și asta se vede pe fețele celor din jur. Inimile cu suflete mari poartă în ele amprenta unor pasiuni fermecătoare. Din ele se nasc adesea afaceri de renume, care marchează şi schimbă pentru totdeauna domeniul lor de activitate. Un asemenea exemplu îl găsim la ArtDessert. Un concept de cofetărie-patiserie moștenit de la părinți s-a transformat într-o adevărată artă. Afacerea a crescut, s-a dezvoltat, a prins aripi şi continuă să evolueze. Care este secretul? Munca, profesionalismul, implicarea activă și ascultarea fiecărui client, dar mai ales dragoste din plin. Astfel fiecare desert devine o capodoperă!

Irina Elena Apostol este specialistul din spatele acestei idei dulci. Ingredientele naturale, combinațiile magice, uneori chiar surprinzătoare, decoruri fantastice, vesele, pline de culoare și de viață au ridicat afacerea ArtDessert la nivel de artă.

Aflată într-o continuă evoluție, cofetăria cu aer franțuzesc are drept constantă calitatea ingredientelor, atenţia la detalii, orientarea spre client, dar mai ales spre perfecţionare. Tendinţa actuală în materie de dulciuri este una destul de bine conturată, diversificată şi plină de oportunități pentru cei care ştiu să aprecieze calitatea în acest domeniu.

„ArtDessert a luat naștere în urmă cu 12 ani pe când se numea Magic Royal, iar în anul 2015 am hotărât să facem o schimbare, deoarece ni se părea că prima denumire nu se potrivește. Totul a pornit de la deserturile pe care le cream. Ne-am gândit la torturile lucrate cu minuțiozitate și la tot ce ține de pasta de zahăr. Totul este o artă. Părinții mei au avut o cofetărie și o patiserie în stil franțuzesc în Focșani și mi-am petrecut o bună parte a copilăriei în acel univers. Acolo am avut maeștrii patiseri și cofetari francezi care ne-au împrumutat câteva secrete doar de ei știute. Pentru mine, arta prăjiturilor reprezintă cel mai important lucru din punct de vedere profesional. S-a dezvoltat foarte mult. În momentul în care studiezi și ai și materiale (cărți, cursuri online), chiar ai cum să evoluezi. Mai adaugi puțin noroc și talent, iar atunci ai toate ingredientele”, ne-a povestit Irina Elena Apostol.

 

COMMENTS

DISQUS: 0