Devino cea mai bună versiune a ta! Redescoperă-te cu ajutorul Dianei Pîrje

Devino cea mai bună versiune a ta! Redescoperă-te cu ajutorul Dianei Pîrje

Energia este vitală să ne împlinim visurile, idealurile, obiectivele! Este credința Dianei Pîrje, psihologul clinician care ne învață să fim Femei cu majusculă! Trainerul care a descoperit toate tainele feminității și pe care acum le predă celor care vor să afle ce se ascunde în spatele acestei arte, ne-a povestit, într-un interviu, despre puterea vindecătoare a cursurilor dedicate feminității, dar și despre cât de important este să ne alocăm, zilnic, timp de calitate doar pentru noi înșine, mai ales într-o societate unde totul este în viteză! Ce aduce cu el statul de femeie sau ce pași trebuie să urmăm ca să găsim echilibrul în viață, aflați, în exclusivitate, din rândurile următoare.

 

Din propriile observații, ce ați sesizat că le lipsește femeilor din societatea de astăzi?

În ziua de astăzi, femeia resimte o presiune socială imensă. Dacă pe vremuri ea nu avea job, fiindcă erau circumstanțele acelor timpuri – stătea acasă și avea grijă de copii și de soț, atunci când acesta sosea acasă, astăzi, femeia trebuie să joace foarte multe roluri. Este iubită, soție, mamă, gospodină, femeie de afaceri, are responsabilități, deadline-uri, funcții înalte, statut social. Pentru a manageria cu succes toate aceste roluri, femeia are nevoie de foarte multă energie, astfel încât să nu se simtă depășită de situație. Însă, din cauza atâtor sarcini, ea se simte adesea copleșită, pierzându-și din feminitate. Aș spune că în tot acest stres cotidian, femeilor le lipsește energia feminină, această blândețe, gingășie și iubire. Femeia cu greu reușește să trăiască din iubire, fiindcă tot ceea ce are de făcut necesită focusarea ei mentală. Și iată cum se pierde acest echilibru vital între a fi și a face!

Cât de mult influențează felul în care ne privim pe noi înșine succesele sau, din contră, eșecurile viitoare?

Stima sau imaginea de sine joacă un rol foarte important în succesul nostru! Analizează ce dialog interior ai cu tine: ce îți spui, ce gândești despre tine și despre viață, cum te percepi. O persoană de succes se va încuraja întotdeauna pe sine, se va pune pe primul loc în viața sa, se va privi prin ochii bunătății, ai înțelegerii, ai compasiunii. În schimb, o persoană mereu critică cu sine însăși își va pune bețe în roate și se va plafona în propriile blocaje. Perfecțiunea nu există, dar, în schimb, există unicitate. Atunci când suntem conștienți de ce avem noi unic și valoros și ne focusăm pe aceste aspecte, reușim să ne ridicăm pe culmile succesului, fiindcă avem acea încredere în noi, acea imagine pozitivă de sine. Eu cred că nimeni nu ne alege pentru succes și nimeni nu ne condamnă spre eșec sau spre o viață mediocră. Totul depinde doar de noi și de felul în care ne creionăm viața. Însă, cel mai important aspect este să ai încredere în tine și să știi ceea ce poți oferi. De aici pleacă drumul spre succes, limita este cerul!

 

Ce le recomandați femeilor care se simt surmenate, celor care se înhamă la multe lucruri doar pentru că „așa trebuie și nu mai au timp pentru ele?

Cel mai important este să ai un echilibru în toate. Femeia care spune că nu are timp pentru ea, de fapt, nu face o prioritate din a se relaxa și din a-și încărca bateriile. Este foarte important să înțelegem că fără energie, femeia va obosi și va îmbătrâni mult mai repede. Neavând suficientă resursă personală pentru a cuprinde tot ceea ce are de făcut, în timp se va simți epuizată. Iar asta se va vedea inclusiv pe chipul ei! Mă întrebam adesea: cum reușesc unele femei să le facă pe toate, să fie și mame, și soții, și femei de afaceri și să managerieze cu succes aceste roluri? Mi-am dat seama că ele aplicau un principiu foarte interesant: prima dată, te plătești pe tine însăți sau prima oară îți oferi ție! Dar femeile ce sunt, de fapt, învățate din generațiile anterioare? Că este egoist să te gândești la tine prima dată, că ai un soț, ai copii de servit, toți au nevoie de tine și de grija ta! Sunt de acord! Dar dacă tu nu ai, din ce să dai?! De aceea este foarte important să facem o prioritate din a ne oferi timp de calitate, prin care să ne încărcăm cu energie, cu inspirație, cu iubire. Este vital ca femeia să aibă minimum 15-30 de minute pe zi timp de calitate doar pentru ea, pentru starea ei de bine, pentru fericirea ei. Inclusiv relația de cuplu se armonizează atunci când femeia are grijă de ea, fiindcă îi crește stima de sine, energia personală și va dobândi, din nou, acea poftă de viață! Așadar, oferă-ți acest timp și vei vedea cum o să ai mai multă energie decât de obicei și vei putea îndeplini astfel restul sarcinilor cu succes.

 

De ce ar trebui femeile să urmeze workshop-uri, webinarii în domeniul feminității? Ce pot descoperi la ele însele în acest fel?

Prin workshop-uri și webinarii de dezvoltare personală, dar mai ales prin intermediul celor nișate pe feminitate, orice femeie se descoperă mai bine pe sine și devine conștientă de cine este, de ceea ce își dorește și realizează care sunt acele aspecte ale vieții sale unde mai are de lucrat. Odată ce începi un proces, apar multe revelații, conștientizări, începi să te cunoști mai bine tu pe tine, să înțelegi cine ești, ce vrei! Femeile au mare nevoie în ziua de astăzi să se conecteze la esența din interior. Dincolo de rolurile despre care am vorbit anterior, femeia este, în primul rând, Femeie și este foarte important să știe să își onoreze acest statut cu care natura a înzestrat-o. Ce înseamnă acest lucru? Să coboare în inima sa, să fie atentă la ceea ce simte, la emoțiile sale, să se conecteze cu trupul său și să simtă plăcerea de a trăi, în fiecare clipă. În programele individuale pe care le abordez cu clientele, dar și în webinarii și workshop-uri, femeile reușesc să descopere câtă iubire se ascunde în ele, ce își doresc cu adevărat, cine sunt în esența lor. În astfel de sesiuni reușești să te vindeci, să scoți la suprafață anumite răni de care nu erai conștientă, să realizezi că a venit timpul să îți oferi mai multă atenție și mai multă susținere. În plus, la astfel de cursuri, pentru că unim în același loc un grup de femei, energia este mult mai mare și fiecare preia din calitățile celeilalte. Este efectul de oglindire, de regăsire și de admirație. Recomand din suflet tuturor femeilor să participe la astfel de cursuri ori de câte ori au ocazia!

Feminitatea nu este doar despre haine la modă, despre rujuri și despre coafuri stilate. Cum ați defini-o?

Este adevărat, feminitatea este în primul rând ceea ce simți, este puterea ta de a te relaxa și de a pătrunde în interiorul tău, de a fi conectată la simțurile tale, dar femeile confundă feminitatea care este, de fapt, această stare de interior cu aspectul fizic. Foarte multe dintre ele cred că dacă se îmbracă frumos, își pun cei mai frumoși pantofi, își fac cea mai frumoasă coafură, atunci ele vor fi feminine. Această formă și tot ceea ce este la exterior nu reprezintă, din păcate, feminitatea. Din contră, este energia masculină. Feminitatea este tot ceea ce ține de interior, dacă ne imaginăm, de pildă, o casă, ea arată foarte frumos pe exterior, dar dacă în interior atmosfera este rece, nu te simți bine, cumva totul este pustiu. Dar dacă atmosfera dinăuntrul casei este primitoare, camera este luminoasă, te vei simți bine, vei dori să fii acolo și asta este, de fapt, energia feminină. Este această stare din interior, pe asta ar trebui să punem foarte mult accentul. Bineînțeles, și aspectul fizic ajută, adică rochiile, fustele amplifică feminitatea, iar faptul că te îngrijești, toate te fac să te conectezi la interiorul tău și să fii mai aproape de tine, dar nu ar trebui să ne focusăm doar pe interior sau doar pe exterior, cumva trebuie să le dezvoltăm pe ambele și să le echilibrăm. Doar așa vom putea să menținem o armonie între cele două!

 

 Dacă vreți să vă autodescoperiți, puteți să vă înscrieți la cursurile marca Diana Pîrje: consiliere online, programe individuale pentru femei, tehnici de life-management, toate sunt la doar o programare distanță, pe https://www.dianapirje.ro, acolo unde puteți găsi universul dedicat feminității creat de psihologul clinician.

        

COMMENTS

DISQUS: 0