Diamantul „Pink Legacy”, scos la licitaţie la Geneva

Diamantul „Pink Legacy”, scos la licitaţie la Geneva

Un diamant roz excepţional de aproape 19 carate, „Pink Legacy”, va fi pus în vânzare, pe 13 noiembrie, la Geneva. Casa Christie’s este cea care solicită un preţ de pornire estimat între 30 şi 50 de milioane de dolari, informează AFP.

„Greutatea sa este de 18,96 de carate precis. Când ştim că mare parte dintre diamantele roz cântăresc mai puţin de un carat, este deci o greutate considerabilă”, a explicat, pentru AFP, Jean-Marc Lunel, specialist internaţional în bijuterii la Christie’s.

„Trebuie să ştiţi că acesta este cu totul extraordinar şi este probabil cel mai frumos prezentat vreodată la o licitaţie publică. Aşadar, toate speranţele sunt permise pentru vânzarea pietrei de marţi”, a asigurat el.

Diamantul provine din minele din Africa de Sud

Acest diamant „fancy vivid”, cel mai mare grad de intensitate a culorii, a aparţinut familiei Oppenheimer, care a condus timp de mai multe decenii societatea minieră De Beers. „Diamantul provine din minele din Africa de Sud. A fost tăiat acum mult timp şi a fost descoperit acum aproape un secol, fiind probabil tăiat în anii 1920 şi nu a mai fost retăiat de atunci”, a spus Lunel.

„Pink Legacy” se află în proprietatea familiei Oppenheimer de mai multe decenii, potrivit Christie’s, care nu a vrut să dezvăluie numele proprietarului actual al pietrei.

Diamantul a fost estimat între 30 şi 50 de milioane de dolari (între 26,5 şi 44,1 milioane de euro). Un record istoric a fost atins pe piaţa internaţională a diamantelor în luna noiembrie, când Christie’s a vândut ”The Pink Promise”, un diamant roz cu formă ovală, de puţin sub 15 carate, pentru suma de 32,48 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă până în prezent un record mondial pe carat pentru un diamant roz (2,17 milioane pe carat).

COMMENTS

DISQUS: 0