Din 2019 toate pensiile vor fi virate pe card

Din 2019 toate pensiile vor fi virate pe card

Transfăgărăşanul, în top 10 cele mai spectaculoase drumuri
Valentina Ionescu transformare incredibila dupa divort!
De ce pierde România pe servicii. Scandal la Cerbul de Aur
Doina Melinte, Mihai Leu, Dana Savuica, Monica Iagar, Crina Matei si Adela Diaconu au dăruit speranță copiilor cu autism din Braşov
Misteriosul barbat din viata actritei Crina Matei

Pensionarii vor treubi să se familiarizeze cu băncile și cardurile bancare. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română. Astfel, de la anul pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card.

Măsura va afecta aproximativ trei milioane de pensionari. Ministrul de Finanțe spune că cei 600 de milioane lei care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

Pensionarii vor primi bonusuri

În acest scop, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii, în România sunt aproximativ 4,7 milioane de pensionari. Dintre aceștia, peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile pe card.

COMMENTS

DISQUS: 0