Dr. Calin Dobos, chirurg plastician, ne explica totul despre implanturile mamare.

Dr. Calin Dobos, chirurg plastician, ne explica totul despre implanturile mamare.

Prima operație reușită de implant mamar din lume a fost realizată în Texas în 1963. De atunci și până acum implanturile mamare reprezintă una dintre cele mai solicitante intervenții din întreaga lume, însă procedurile și materialele utilizate sunt în continuă dezvoltare, pentru rezultate cât mai viabile. Operațiile de augmentare mamară au devenit o procedură la ordinea zilei, însă cele mai importante aspecte precum tipul de implant, marca, și poziționarea acestora, sunt ignorate. De aceea, informarea și discuția cu medicul pot preveni apariția unor complicații. Dr. Calin Dobos, chirurg plastician, ne explică care sunt pașii corecți în alegerea implantului, dar și ce presupune această operație.

Care este cea mai bună și cea mai sigură marcă de implant?

,,Nu știu dacă există o marcă cea mai sigură la ora actuală, abia timpul va decide. Dar pot să spun că există mărci care bagă bani în cercetare, iar altele nu. Apoi există mărci care dezvoltă numeroase produse și mărci care dețin produse mai puține. În momentul de față Polytech oferă cea mai mare gamă de implanturi din lume. Inclusiv implanturile B-Lite, implanturile cu gaz, care sunt cele mai ușoare implanturi existente pe piata, deocamdată.”

Pentru un aspect natural ce implant trebuie să folosim?

,,Aspectul natural este văzut diferit de fiecare pacientă. Unora li se pare un sân natural, acela mai plin în partea de jos. Implanturile anatomice se folosesc pentru un astfel de sân. Altora li se pare un decolteu mai plin, pentru acesta se folosește implantul rotund. Așa încât nu putem trage o concluzie. Gusturile diferă, de aceea există 2 forme.”

Este important modul de viată pentru tipul de implant ales?

,,Sigur că modul de viață este important, pentru că influențează alegerea implantului. De exemplu, pentru o persoană care face sport de performanță nu este indicat un implant frumos, deoarece riscă să-l disloce. Așadar vom gândi un implant peste mușchi, pentru a nu fi afectat de sport. Dar dacă este vorba de un sport ușor, în care se evită zona pieptului, atunci se poate aplica sub mușchi.”

Cum protejăm implantul?

,,Este important să se poarte sutien, pentru că gravitația nu iartă pe nimeni. Fie că agăți 300 sau 400 de g de ureche, fie de sân comportamentul pielii tinde să se lase. Acesta este motivul pentru care toată lumea trebuie sa poarte sutien. Este recomandat să-l poarte 24 din 24, deși nu se poate. Dar implantul B-Lite permite o durată mai scurtă, fiind mai ușor.”

Câteva tehnici pentru obținerea unor rezultate cu recuperare rapidă după implantul mamar?

,,În privința  recuperării rapide, consider că nu tehnica de aplicare și introducere este cea mai esențială, dimpotriva felul în care ,, manipulezi” țesuturile și aparatele de care te folosești. La un moment dat am făcut un studiu pe tema asta, am comparat diverse aparate de disecție.La un sân am lucrat cu un aparat, iar la celălalt sân cu altul și rezultatele au fost surprinzătoare. Prin urmare la ora actuală, folosim aparate care permit o recuperare foarte rapidă. Majoritatea pacientelor pot să se deplaseze, deja dupa o zi de la operație și să conducă mașina în 4-5 zile.”

Cât durează spitalizarea pentru implantul mamar?

,,Spitalizarea durează aproximativ o zi. În decurs de 12-14 ore pot pleca acasă. Eventual dacă sunt distanțe mari de făcut, ideal este să mai rămână o zi.”

Iar dacă ne dorim mastopexie, care sunt modalitățiile de realizare și cum ne pregătim pentru această intervenție?

,,Mastopexia sau ridicarea sânilor este o intervenție prin care sânii ramân la aceași mărime, doar că devin mai fermi. Ridicarea sânilor se realizează cu ajutorul unor cicatrici în jurul areului mamar și de la areola în jos pe sân . Rareori se mai practică și o incizie în șanț, noi mergem mai mult pe tehnica verticală, mai puțin pe cea in T invers sau ancoră. Tehnica verticală oferă un rezultat mai stabil în timp și un aspect al sânului mai ferm.”

,,Pregătirea fie pentru ridicare, fie pentru mărimea sânilor este similară. Se realizează un set de analize generale și o ecografie la nivelul sânilor, dacă rezultatul este unul favorabil, atunci se poate pregăti operația. Pentru implantul mamar trebuie să mai luăm în calcul măsuratorile pentru a decide mărimea de implant, forma, marca și eventual o simulare pentru a înțelege pacienta despre ce este vorba.”

Pentru mai multe detalii despre implantul mamar, dar si despre alte proceduri de chirurgie si medicina estetica, accesati site-ul oficial: www.drdoboscalin.ro 

Despre Dr. Călin Doboș

Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 10 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada si Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual, reprezinta cartea de vizita a Dr. Calin Dobos.

COMMENTS

DISQUS: 0