Elena Cucicovschi: ,,Cel mai scump lucru din lume este încrederea în sine”. Interviu cu cel mai experimentat consilier pe teme de feminitate din România

Elena Cucicovschi: ,,Cel mai scump lucru din lume este încrederea în sine”. Interviu cu cel mai experimentat consilier pe teme de feminitate din România

Crede cu tărie că în interiorul fiecărei femei se găseşte o putere fără limite, care îi dă posibilitatea să transforme în realitate tot ceea ce concepe. Iar ea este exemplul perfect că orice este realizabil. Elena Cucicovschi, psiholog, femeie de afaceri, trainer în feminitate şi instructor certificat în practici feminine de amplificare a senzualităţii, ne învaţă ce înseamnă esenţa feminină şi, mai ales, cum poate fi ea pusă în valoare.

Se întâmplă în cadrul propriei academii – Arta de a fi femeie – cel mai mare studio online de feminitate, acolo unde peste 10 mii de femei au învăţat ce înseamnă respectul şi dragostea de sine, dar şi cât de importante sunt în evoluţia personală. Elena Cucicovschi ne-a dezvăluit, într-un interviu special, cum a reuşit să transfome o dramă personală într-o revelaţie, dar şi ce proiecte pregăteşte pentru femeile care caută să se redescopere.

Sunteți specialista care le ajută pe celelalte femei să se redescopere, să nu își uite niciodată tainele. Cum a început pentru Elena Cucicovschi pasiunea pentru acest domeniu? Ce v-a determinat să dați startul unor astfel de cursuri și ce trebuie să știe cele care vor să urmeze aceeași cale?

Zâmbesc acum când îmi aduc aminte. Mereu le spun cursantelor mele: totul începe de la un bărbat! La fel s-a întâmplat şi în cazul meu, iar povestea mea demonstrează că totul este posibil. Am trecut printr-o mare dramă în viaţa personală, dar, din fericire, am reuşit să o rezolv şi să devin acea femeie care visam să ajung. Pe scurt, am rămas să cresc singură un copil, într-o ţară străină, căreia nu îi cunoşteam limba. A fost momentul în care am decis să îmi transform existenţa şi să o fac să arate exact aşa cum vreau. Procesul a fost lung, însă astăzi sunt recunoscătoare pentru tot, căci pe parcursul călătoriei mele mi-am dat seama care este cel mai scump lucru din lume: încrederea în sine.

Ceea ce trebuie să înţeleagă femeile este că în interiorul nostru există o resursă personală imensă, însă pentru a o accesa, trebuie să ne permitem luxul de a ne manifesta liber. Odată ce femeia capătă încredere în propria persoană, i se vor deschide toate uşile. De ce? Pentru că realizează că merită totul. În caz contrar, lucrurile nu se vor putea aşeza niciodată aşa cum îşi doreşte.

Am vrut ca pentru alte femei, acest drum, al transformării de sine, să fie mai uşor, tocmai de aceea am conceput aceste cursuri speciale. Nu cred că există cursantă care să vină la mine pentru că viața ei este ușoară, pentru că nu are probleme de relaționare cu bărbații sau pentru că totul în jurul ei este roz. Ajung la mine după ce își pun anumite semne de întrebare, după ce își dau seama că unele situații se repetă și că problema este, de fapt, felul greșit în care relaționează cu partenerii. Eu le pot arăta că există viață după acei bărbați, o viață cu multe satisfacţii, o viaţă relaxantă, cu multă dragoste de sine.

Dincolo de cifrele fascinante pe care le-au adunat cursurile dumneavoastră, de-a lungul timpului, ele au reușit să transforme cu adevărat participantele. Care sunt schimbările pe care le sesizați cel mai des la femei în urma participării la aceste cursuri?

Schimbările sunt diferite de la o cursantă la alta, însă punctul de pornire este dragostea de sine, așa cum am mai spus. Depășirea tiparului de victimă este o altă schimbare majoră pentru că vorbim despre schimbarea în totalitate a unui fel de gândi, de a fi, de a reacționa la viață.

Dezinvoltura, stima de sine crescută, relaxarea, vitalitatea, încrederea în forțele proprii și detașarea de factorii externi sunt alte rezultate rapide pe care cursantele începătoare le înregistrează cel mai des. În timp, ajung la rezultate spectaculoase, însă primele și cele mai dese schimbări pe care le văd la aceste femei sunt acestea.

Aţi reușit să cunoașteți sexul frumos în toată complexitatea lui. Cum sunt româncele astăzi, față de cum erau ele în trecut? Ce le lipsește sau, din contră, ce au descoperit la ele însele?

Esența feminină a fost și este mereu prezentă în fiecare femeie. Din păcate, prin prisma societății în care trăim și a felului în care este necesar să relaționăm, astăzi femeile trebuie să își aducă aminte de esența care se află la originea oricărei femei pentru că, deși ea există, multe dintre acestea au uitat de ea sau nici măcar nu au descoperit-o încă.

În trecut, femeile aveau mai multă deschidere pentru conexiunea divină cu feminitatea lor interioară, erau mult mai axate pe ele însele și mai preocupate de ele. Aveau și mai mult timp pentru asta, căci nu erau angrenate într-o societate care cerea de la ele ce se cere în ziua de astăzi de la femei.

Ceea ce ne ajută în prezent este deschiderea către frumos și atât de mulți specialiști care ne pot îndruma în fiecare aspect al vieților noastre. Sunt fericită că femeile care participă la cursurile mele reușesc cu adevărat să își redescopere în ele acea putere creatoare, acel foc care stă la baza feminității și sexualității feminine.

Cât de importantă este dragostea de sine în evoluția unei femei și cât de importantă, iubirea pe care o primește de la cei din jur?

Dragostea de sine este punctul 0, de aici începem. Am o frază care, pe cât este de simplă, pe atât este de adevărată și răspunde perfect la întrebare: „Ceilalți te vor iubi atât de mult cât te iubești tu!” Nu există relație bună cu un bărbat dacă tu nu ai o relație bună cu tine însăți!

Ce cursuri pregătiți în continuare și ce le-ați spune celor care ar vrea să le urmeze dar, poate, momentan nu au curajul să o facă?

Profesional, sunt în plină desfășurare a proiectelor de pe platformă pentru că suntem cel mai mare studio online de dezvoltare personală pentru femei. Am dezvoltat mai multe categorii noi de programe din dorința de a le face cât mai accesibile pentru a ajunge la cât mai multe femei. În acest moment, avem disponibile proiecte cu prețuri cuprinse între 90 de lei și 2.500 de euro.

Și pentru că situația actuală o cere, am schimbat puțin și formatul și am creat jocurile interactive pentru femei cum ar fi Manifest al Dorințelor și Jocul Interactiv Femeia cu bani. Sunt jocuri transformaționale și educaționale cu un impact foarte mare. Formatul este unul  interactiv și interesant prin intermediul căruia femeile primesc zilnic sarcini și teme pe care trebuie să le rezolve și să le trimită înapoi la noi.

Cel mai bine cotat program de anul trecut a fost Jocul Interactiv Femeia cu Bani, este programul vedetă, dacă îl pot numi așa. În plus, anul acesta ne-am asumat că avem nevoie de un fresh START și am hotărât că este necesar să socializăm mai mult față în față cu participantele la cursuri. Deja ne putem lăuda cu un „training vedetă” care s-a desfășurat luna aceasta la hotel Hilton și un workshop de succes, la hotel Caro. În luna februarie am pregătit un eveniment contextual pentru Valentine’s Day, iar în luna martie, un Retreat de Feminitate în Egipt, la Hotel Rixos. Dar lista poate continua: suntem în curs de pregătire și de  lansare a 5-6 programe noi și avem multe alte evenimente!

 

Ca să fiţi la curent cu cele mai noi proiecte pe care le-a lansat sau le pregăteşte Elena Cucicovschi, vă invităm pe pagina oficială a studioului ei de feminitate, https://artadeafifemeie.ro/, dar şi pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/manifest_al_feminitatii/

 

COMMENTS

DISQUS: 0