Elon Musk își face un oraș propriu în Texas

Elon Musk își face un oraș propriu în Texas

Elon Musk își face un oraș propriu pe mii de acri de teren achiziționat recent în zona limitrofă a orașului Austin, capitala Texasului, scrie Wall Street Journal, care citează arhive imobiliare și oameni apropiați proiectului.

 

În întâlnirile cu proprietarii de terenuri și agenții imobiliar, Musk și angajații companiilor sale au prezentat viziunea sa drept o utopie, urmând ca oamenii să trăiască și să muncească de-a lungul fluviului Colorado.

 

Directorii companiei Boring Co, care fac tuneluri, au discutat și analizat fondarea orașului în Bastrop County, la 56 de kilometri de Austin. Acest lucru i-ar permite lui Musk să creeze propriile reglementări în municipalitate și să grăbească planurile, conform surselor.

 

Acestea mai spun că Musk și directorii săi vor ca angajații Boring, ai producătorului de mașini electrice Tesla și ai companiei aerospațiale SpaceX să poată trăi în case noi, cu chirii sub nivelul pieței. Orașul plănuit este adiacent facilităților pe care Boring și SpaceX le construiesc deja. Situl include deja o serie de case modulare, o piscină, o zonă deschisă pentru sporturi și o sală de sport, conform fotografiilor postate pe Facebook și a persoanelor familiare cu orașul.

Orașul Snailbrook

Semnele de pe stâlpi arată „Bine ați venit, Snailbrook, Texas, 2021”. Snailbrook este o referire la mascota companiei Boring. Atunci când Musk a fondat-o, acesta a provocat angajații să construiască mașini de săpat „mai rapide decât un melc”.

Alegeri pentru primar

În timpul unui ședințe cu angajații Boring, Davis le-a spus că trebuie să facă alegeri pentru primar. Elon Musk își face un oraș, astfel, a discutat de câteva ori planurile pentru orașul său cu fosta sa iubită, Grimes, dar și cu rapperul Kanye West și designerul arhitectural al acestuia. Aceste discuții au dus inclusiv la crearea unor replici, dar nu au dus la planuri concrete. Reprezentanții lui Kanye West, care acum are ca nume de scenă Ye, și ai lui Grimes, al cărei nume real este Claire Boucher, nu au putut fi contactați. Conform legilor din Texas, un oraș are nevoie de cel puțin 201 rezidenți înainte de a cere încorporarea, apoi aprobarea în fața unui judecător. Până în acest moment, nu a fost primită nicio cerere.

 

Vecinul care îi urmărește cu drona

Chap Ambrose, programator care locuiește pe un deal lângă construcțiile Boring și SpaceX, a trimis drone pentru a căuta indicii asupra structurilor pe care cele două companii le construiesc și ce au de gând să facă în fabricile lor.

Peste 1.400 de hectare de teren

În ultimii trei ani, entități legate de companiile lui Musk sau șefii acestora au cumpărat cel puțin 3.500 de acri de teren în zona Austin, echivalentul a peste 1.400 de hectare, conform sursei citate. În total, terenul este de patru ori mai mare decât Central Park din New York. Anumiți oficiali și agenți imobiliari spun că Musk are chiar mai mult teren, respectiv 6.000 de acri (2.400 hectare).

Plecarea din California

Musk a plecat din California acum mai bine de doi ani, afirmând că și-a pierdut răbdarea cu regulile și reglementările din stat. Tesla și Boring aveau sediile în California, dar s-au mutat apoi în Texas. California este statul „suprareglementărilor, supralitigiilor și suprataxării”, spunea Musk în decembrie 2021. Texas are mai puține legi zonale și de mediu și cerințe de muncă. Mai mult, are vaste ținuturi reglementate foarte puțin. Spre deosebire de California, nu are taxe pe profiturile companiilor și nici pe câștigurile de capital ale indivizilor.

 

Vezi întregul articol pe LIBERTATEA

COMMENTS

DISQUS: 0