Epidemie din cauza unei bacterii periculoase în apă, în Italia

Epidemie din cauza unei bacterii periculoase în apă, în Italia

O epidemie de legioneloză, o formă severă a pneumoniei, ia amploare în nordul Italiei. Au fost înregistrate până acum 200 de îmbolnăviri şi trei oameni au murit. Autorităţile încă încearcă să afle sursa contaminării. Situaţia este alarmantă, pentru că în Torino şi Milano a fost descoperit bacteria Legionella în reţeaua publică de alimentare cu apă.

Numărul mare de îmbolnăviri cu Legionella pune pe jar autorităţile din Italia. Peste 200 de cazuri au fost înregistrate în nordul ţării, cele mai multe îmbolnăviri din ultimii patru ani.

„Ţinând cont că aceste cazuri sunt mai dese decât în anii trecuți, trebuie să fie o cauză particulară. Poate fi în apă, poate fi din cauza unor insecte, încă nu știm. Ce a fost la Milano în zona Sesto San Giovanni, asta știm deja. Au fost cauzate de Legionella, o bacterie care se afla în conductele de apă”, afirmă Galli Eliana, medic primar.

Boala apare după ce bacteria este inhalată în plămâni

La Milano, la sfârșitul lunii iulie, 52 de persoane au fost diagnosticate cu această formă de pneumonie. Bacteria Legionella provoacă o formă severă de pneumonie. Această boală periculoasă se ia prin inhalare, nu prin consumul de apă, de aceea oamenii au fost sfătuiți să evite dușurile cu ferestrele închise și să-și curețe filtrele de la mașini sau de la aerul condiţionat. Peste 50 de controale au fost efectuate în rețelele de alimentare cu apă din Lombardia și Piemonte, iar rezultatele sunt așteptate în câteva zile.

COMMENTS

DISQUS: 0