Fabrica de Nutella din Franța, închisă din cauza unei bacterii

Fabrica de Nutella din Franța, închisă din cauza unei bacterii

Cea mai mare fabrică de Nutella din lume, aflată în Franţa, şi-a suspendat temporar activitatea, din cauza unei probleme de calitate. Ar fi vorba despre o bacterie prezentă într-unul dintre ingredientele de fabricare pentru Nutella şi Kinder Bueno.

Producătorul Ferrero a transmis că a descoperit un produs care nu corespunde standardelor de calitate ale companiei, dar că produsele aflate în acest moment pe piaţă nu sunt afectate. Este în desfăşurare o anchetă, ale cărei rezultate vor fi disponibile la sfârşitul săptămânii.

Fabrica produce zilnic 600 de borcane de Nutella

Marţi „după analizarea rezultatelor unor teste de calitate efectuate la fabrica de la Villers-Ecalles, am descoperit un defect de calitate la unul din produsele semifinisate care este utilizat în fabricarea produselor noastre Nutella şi Kinder Bueno”, a informat grupul italian Ferrero într-un comunicat de presă.

Compania precizează că oprirea temporară a producţiei este o măsură preventivă care permite efectuarea unor investigaţii suplimentare.

La uzina Ferrero din Franţa sunt produse şase sute de mii de borcane de Nutella în fiecare zi, un sfert din producţia mondială.

COMMENTS

DISQUS: 0