Fii un hairdresser de succes! Experta în coafuri de mireasă, Florina Scurtu, te învață tot ce trebuie să știi despre acest domeniu spectaculos

Fii un hairdresser de succes! Experta în coafuri de mireasă, Florina Scurtu, te învață tot ce trebuie să știi despre acest domeniu spectaculos

Fără doar și poate, coafura de mireasă este dovada supremă de măiestrie atunci când vine vorba despre meseria de hairstylist. Aranjarea părului, mai ales pentru un eveniment de o asemenea importanță cum este nunta, reprezintă o artă, pe care Florina Scurtu a învățat de ani buni să o stăpânească.

Acum, experta în coafuri fără cusur predă și altora din trucurile la care ea însăși apelează. Ce fel de cursuri a conceput special pentru cei care vor să afle câtă muncă și câtă atenție pentru detalii se găsesc în spatele unui coc de mireasă, dar și cum a ajuns Florina Scurtu la meseria pe care o practică astăzi, ne povestește, pe larg, în rândurile care urmează.

 

A STUDIAT CIFRELE, DAR S-A SPECIALIZAT ÎN FRUMUSEȚE

Florina Scurtu a știut dintotdeauna ce vrea să devină, doar că până să transforme în realitate o dorință a trecut timp, timp în care s-a specializat și a învățat temeinic secretele unei coafuri de mireasă: „De mică mi-a plăcut să lucrez cu părul. Chiar dacă nu aveam niciun curs absolvit în această direcție, îmi aduc aminte că eram chemată de vecinele mele să le aranjez părul pentru nuntă.

Exercițiile de atunci au pus bazele rezultatelor de astăzi. Florina Scurtu și-a făcut un nume în domeniul de care era îndrăgostită de mică, în ciuda faptului că la bază este economist: Am absolvit o facultate de economie, însă, pe mine, mediul practic și creativ m-a atras dintotdeauna. Meseria pe care o practic astăzi este mai mult decât un loc de muncă. Pot spune că fac parte dintre cei puțini pentru care job-ul este și hobby.

 

ROMÂNCA FLORINA SCURTU, ELEVĂ A UNUI HAIR GURU DIN RUSIA

Coafurile spectaculoase pe care astăzi le realizează mireselor și care includ detalii surprinzătoare au însă nevoie și de altceva, în afară de talent. Drept care, Florina Suciu a luat drumul Rusiei, ca să afle toate tainele meseriei de la un hairstylist de renume mondial: „Am studiat la Academia Internațională a lui Georgiy Kot din Sochi, urmând programele sale intensive de antrenament.”

De altfel, școala rusă de coafură i-a oferit și un mentor. Marele Georgiy Kot, care a format generații întregi de hairstyliști și care s-a ocupat, printre altele, și de hairstylingul producției-gigant, Game of Thrones, i-a devenit româncei sursă de inspirație în creațiile de zi cu zi. Astăzi, Florina Scurtu se poate lăuda că manageriază cu succes nu doar propriul salon, Florina Scurtu Beauty Salon, dar și propria academie de frumusețe!

 

CURSURI DE COAFURI TEXTURATE ȘI DE MIREASĂ, MARCA FLORINA SCURTU

Toți cei care vor să afle tainele unei coafuri perfecte ori sunt deja în domeniu și vor să își îmbunătățească tehnicile de hairstyling sunt invitați la cursurile pe care Florina Scurtu le organizează de ceva timp încoace: „Este un workshop care se întinde pe două zile și pentru care locurile trebuie rezervate din vreme. Tocmai pentru că îmi doresc să explic individual informațiile, fiecare curs se organizează cu maximum trei persoane.”

Florina Scurtu a reușit să simplifice informația pe care chiar ea a primit-o în ani întregi de formare. Practic, după doar două zile, participanții vor ști deja să realizeze șase coafuri inedite. Cursul, conceput de la zero de către experta în frumusețe, este unul complex și cuprinde detalii la care poate nici nu v-ați fi gândit că au legătură directă cu acest domeniu: „Pe lângă teorie și pregătirea corectă a părului pentru astfel de coafuri, am inclus în curs și informații despre cum poți fotografia corect coafura, ca să te promovezi cât mai bine pe rețelele de socializare.

Cursul mai cuprinde, printre altele, și detalii despre cum poți alege coafura potrivită, în funcție de fizionomia clientei, dar și ce produse de hairstyling sunt potrivite, pentru a conferi părului grija necesară.

 

Ca să fiți la curent cu datele în care Florina Scurtu organizează cursuri de specializare în coafuri inedite, dar și pentru a vedea rezultatele ei spectaculoase, hairstylistul vă invită pe pagina oficială de Instagram: https://www.instagram.com/florina_scurtu/

 

COMMENTS

DISQUS: 0