Gala Oscar nu va avea gazdă anul acesta

Gala Oscar nu va avea gazdă anul acesta

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie fără gazdă. Acest lucru se întâmplă pentru prima dată în 30 de ani, a confirmat marţi Academia Americană de Film. Decizia a fost luată după retragerea, la începutul lui decembrie, a actorului şi comediantului Kevin Hart ca urmare a unei polemici.

„Producătorii au decis în mod înţelept să nu existe un prezentator şi să revină la formula cu celebrităţi care vor prezenta trofeele”, a explicat jurnaliştilor Karey Burke, preşedintele producţiilor ABC, canalul de televiziune care va difuza ceremonia.

Gala Oscar va dura doar trei ore

Academia Americană de Film, care organizează gala Oscar, a confirmat pentru AFP absenţa animatorului pentru cea de-a 91-a ediţie, fără alte precizări. Pentru prima dată din 1989 nu va exista o gazdă care să ţină un discurs, să facă glume şi să asigure tranziţia între decernările statuetelor. Acest rol va reveni vedetelor care se vor succeda pe scenă pentru a prezenta fiecare dintre cele 24 de categorii. Pentru Karey Burke, această alegere va permite în special de a reda „ritmul” unui spectacol în scădere de audienţă şi de a-l menţine la o durată acceptabilă, de trei ore. Anul trecut, ceremonia a fost prea lungă, ajungând la aproape patru ore, şi a fost urmărită de doar 26,5 milioane de telespectatori. A fost un scor „catastrofal”, conform profesioniştilor din industrie. Unii dintre ei au estimat, de altfel, că absenţa unui prezentator unic este o de bun augur şi va permite acestei ceremonii să se reînnoiască.

Kevin Hart a renunțat să prezinte Gala Oscar

La două zile după ce a fost anunţat că va fi gazdă a ceremoniei, Kevin Hart a renunţat după ce au apărut pe Twitter vechi mesaje în care actorul lua în derâdere homosexualii. Într-un videoclip publicat pe reţelele de socializare, actorul american în vârstă de 39 de ani a explicat că „a răspuns de mai multe ori cu privire la această problemă” şi că preferă să renunţe la acest rol. El a adăugat că „regretă cuvintele nedelicate” într-un mesaj adresat comunităţii LGBT.

COMMENTS

DISQUS: 0